Je to oficiální: Meghan pokořila Kate! Královna rozhodla!

Vévodkyně Meghan s princem Harrym 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. srpna 2019 20:47 | Aktualizováno: 21. srpna 2019 14:20

Královna Alžběta prozradila, jaké sympatie chová k manželkám svých vnuků Williama a Harryho. Pro vévodkyni Meghan totiž udělala gesto, které je v historii britské královské rodiny naprosto nevídané. O co konkrétně šlo?

Vévodkyně Meghan má stále plnou hlavu starostí s tím, jak zapadnout mezi ostatní členy britské královské rodiny. Teď však vyšlo najevo, že se jí nebývale vstřícným gestem pokusila pomoct i samotná královna Alžběta. Podle svědků se to mělo stát loni na jaře, krátce po svatbě Američanky s vnukem panovnice.

„Královna loni během prvních měsíců Meghan uvnitř královské rodiny udělala poměrně nečekaně vstřícné gesto, aby ji v rodině přivítala,“ řekl deníku The Sun královský komentátor Duncan Larcombe. Alžběta tehdy přizvala Meghan do svého osobního královského vlaku, což nebývá vůbec běžné.

Larcombe to ilustroval na manželce prince Williama. „Jsem si na 99 procent jistý, že královna nikdy nenabídla nic takového vévodkyni Kate,“ vysvětlil expert. To by mohlo mezi oběma dámami vyvolat jisté napětí, ostatně o údajných vzájemných sporech manželek synů prince Charlese se čas od času spekuluje.

„Vypadá to, že si Meghan vybudovala zvlášť blízký vztah s královnou, zvlášť když to srovnáme s jinými lidmi, kteří se přivdali do královské rodiny,“ dodává Larcombe. Naráží tím nejspíš i na matku manžela vévodkyně, princeznu Dianu.

Důkazem dobrých vztahů je i pozvání vévodkyně na letní sídlo královny, zámek Balmoral. „Pro Meghan je to jasný důkaz, že obdržela toto pozvání. Je to velká čest. Není žádným tajemstvím, že Balmoral je nejoblíbenějším místem Její královské výsosti, proto je pozvánka tak speciální,“ uvedl už dříve zdroj deníku The Sun.

Témata: Meghan Markle Kate Middleton