Freddie Mercury a muž v pozadí 40 let staré fotky: ČÍM TAJEMNÁ POSTAVA ZRADILA?

Freddie Mercury 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. srpna 2019 16:18 | Aktualizováno: 17. srpna 2019 17:17

Freddie Mercury svým tělem na 40 let staré fotce, kterou tento týden zveřejnil kytarista Brian May, skryl rozporuplnou postavu historie kapely Queen. Kdo je vlastně manažer Paul Prenter a čím kapelu a především Mercuryho zradil?

Kytarista Queen Brian May se tento týden pochlubil na Instagramu 40 let starou fotkou kapely, na které se za legendárním frontmanem Freddiem Mercurym skrývá jeho manažer Paul Prenter. Ten byl v nedávném životopisném snímku k nelibosti příbuzných vyobrazen jako zlý chlápek, ačkoliv May nyní připustil, že šlo o zkratku a Paul nebyl jen zlý. Kým tedy Prenter vlastně byl?

Prenter byl manažerem zpěváka v letech 1977 až 1986 a ostatní členové kapely se domnívali, že má na Mercuryho špatný vliv. Paul nakonec svého klienta zradil, když o něm poskytl otevřený rozhovor deníku The Sun, který byl pomyslným hřebíčkem do rakve.

Prenter tvrdil, že Mercury spal se stovkami mužů, z nichž minimálně dva zemřeli na AIDS. Také prohlásil, že byla větší šance, že zpěváka uvidí chodit po vodě, než odejít se ženou. „Během turné měl každý den jiného muže, jen zřídkakdy šel spát sám. Bál se jít spát o samotě, ba dokonce i být sám,“ dodal. Mercury na rozhovor promptně reagoval a Prentera vyhodil.

Příbuzní Prentera se přitom domnívají, že by byl Mercury z fimu Bohemian Rhapsody znechucen. Poslední Mercuryho přítel Jim Hutton by – být naživu – nejspíš nesouhlasil. Ve své knize Mercury a já popsal, jak zpěváka článek v deníku The Sun zničil. Když navíc zjistil, že za něj Prenter dostal 32 tisíc liber, byl vzteky bez sebe.

„Freddie už s ním znovu nemluvil. V dalších dnech toho bylo v The Sun stále víc a s každým dalším dílem Prenterova příběhu byl Freddie naštvanější,“ popsal Hutton v knize. Paul se prý později snažil u Mercuryho dozvonit a vysvětlit, že podlehl tlaku médií, Mercury ale o setkání a výmluvy neměl zájem. O tom, že by byl vyobrazením Prentera ve filmu znechucen, se tedy dá směle pochybovat.

Témata: Freddie Mercury skupina Queen Brian May