Královna Alžběta ponížila Meghan: Tohle si nezasloužíš!

Meghan Markle a Alžběta II. 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. srpna 2019 12:52

Královna Alžběta má ve zvyku rozdávat ženám uvnitř královské rodiny čestné vojenské funkce, ale vévodkyně Meghan na ni i déle než rok po svatbě stále marně čeká. Snaží se jí panovnice ponížit, nebo existuje nějaké rozumné vysvětlení?

Už něco přes rok je Američanka Meghan oficiálně členkou britské královské rodiny, po svatbě s princem Harrym získala různé tituly, tím nejznámějším je bezpochyby vévodkyně ze Sussexu. Britové si ovšem lámou hlavu, proč se jí zatím nedostalo jedné z poct náležících ženám, které se do rodiny přivdali.

Jde o udělení čestného titulu u britských vojenských sil, o kterém rozhoduje královna Alžběta. Sice se proslýchá, že si manželku svého vnuka poměrně oblíbila, ale čas na její jmenování do reprezentativní armádní funkce během uplynulých měsíců nenašla.

Kupříkladu vévodkyně Meghan je čestnou velitelkou kadetů britských vzdušných sil RAF. Pravdou ovšem je, že i ona se této pocty dočkala až čtyři roky po svatbě, tedy v roce 2015. Vévodkyně Camilla je zase patronkou Desert Rats Association, poctila tak památku svého otce, který v armádě dlouhá léta sloužil. Princezna Diana zase bývala patronkou regimentu princezny z Walesu.

Podle serveru Fabulous Digital se nabízejí dvě vysvětlení, proč Meghan ještě nebyla nijak poctěna. Důvodem může být fakt, že je právě na mateřské dovolené. Problémem pak je i její občanství, vévodkyně totiž stále není britskou občankou.

Její manžel, princ Harry, má ovšem s armádou i praktické zkušenosti, byl dokonce hned dvakrát nasazen v Afghánistánu. V roce 2007 byl po pouhých 77 dnech odvolán domů, jelikož na jeho angažmá přišel tisk a vnuk královny se tak ocitl ve velkém ohrožení. Na přelomu let 2012 a 2013 si už ale odsloužil několik měsíců.

Témata: Královna Alžběta II. Meghan Markle královská rodina (gbr)