Freddie Mercury na neznámé fotce: Záhadou je i kolegům z Queen!

Freddie Mercury 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. srpna 2019 10:38 | Aktualizováno: 16. srpna 2019 22:01

Freddie Mercury fascinuje dodnes miliony lidí po celém světě, takže každá nová informace o něm je senzací. Některé z nich dokážou zaskočit i jeho kolegy z kapely Queen. Třeba kytarista Brian May nedávno objevil fotografii, kterou dosud nikdy neviděl.

Freddie Mercury je už téměř 28 let po smrti, přesto se občas objeví fotografie, kterou dosud neviděli ani jeho kolegové z legendární britské rockové kapely Queen. Nejčastěji jde o snímky z dětství slavného zpěváka, protože Mercury jej nestrávil ve Velké Británii, ale na africkém ostrově Zanzibar.

Frontman Queen se totiž narodil jako Farrokh Bulsara v září 1946 právě na Zanzibaru. Zemi spolu s rodinou opustil v roce 1965 kvůli revoluci, která zde propukla už o rok dříve. Bulsarovi se přestěhovali do Británie, kde se z Farrokha stal Freddie Mercury, zpěvák, kterého dnes zná celý svět.

Roky strávené v Zanzibaru ale zůstávají obestřené tajemstvím, občas se dokonce objeví fotografie, kterou neviděli ani jeho kolegové z kapely Queen. Jedním takovým snímkem se pochlubil na svém instagramovém profilu kytarista Brian May.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Brian Harold May (@brianmayforreal), Čen 11, 2019 v 9:28 PDT

„Děkuji za tento milý snímek, nevzpomínám si, že bych ho kdy viděl,“ poděkoval za něj Mercuryho fanklubu, který jej sdílel jako první. May fotografii doplnil o text, který především fanoušky legendární rockové kapely chytne za srdce.

„Užili jsme si den strávený v našich myslích s tímto malým chlapcem. Malým chlapcem s velkými sny. Mladým mužem, který se stal mně, Rogerovi (Taylorovi – pozn. red.) a Johnovi (Deaconovi – pozn. red.) na 22 let bratrem. Plachým chlapcem, s nímž jsme sdíleli nemožnou vizi tvoření hudby, která změní svět. Jen trochu jsme si odvážili doufat, že se to skutečně stane,“ napsal k němu.

Témata: Freddie Mercury skupina Queen Brian May