Zpěvačka Tina je vážně nemocná: Hazarduje s životem a odmítá se léčit!

Tina (zpěvačka) 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

15. srpna 2019 9:13 | Aktualizováno: 15. srpna 2019 22:01

Slovenská zpěvačka Tina, kterou si Češi mohou pamatovat i díky tomu, že s Leošem Marešem moderovala Česko Slovenskou SuperStar i Hlas Česko Slovenska, trpí nevyléčitelnou nemocí! I když o ní už nějakou dobu ví, léčbu úplně odmítá!

Tina před více než rokem přiznala, že jí byla diagnostikována nevyléčitelná roztroušená skleróza. Léčbu ale odmítla s tím, že se nemocí chce nechat vést, ne se jí obávat! Domnívá se totiž, že její tělo by jí přece samo mělo říct, jak mu je a co potřebuje.

„Před několika lety jsem zažila totální fyzický kolaps, tlak mi vyskočil, teplota prudce klesla, polovina těla zůstala bez ohlasu, odvezla mě záchranka na ARO a tam mi na základě nálezů diagnostikovali sklerózu multiplex (jiný název pro roztroušenou sklerózu),“ vysvětluje slovenská Zlatá slavice, která má maďarské kořeny.

Pro fanoušky to byl šok. O to víc je zaskočila slova Tiny o tom, že se nehodlá léčit. Zpěvačka totiž dala jasně najevo, že veškerý svůj zbývající čas hodlá věnovat své rodině - synovi Leovi (6), kterého má s bývalým partnerem, a dceři Tie Lilianě (4), jejímž otcem je její současný manžel, rapper Separ (32).

„Léky jsem naposledy brala v nemocnici, lékaře jsem od té doby neviděla. Nemoci jsem se ale nezalekla. Je úplně jedno, jestli ji ještě mám a jaké jsou mé nálezy, a asi se to ani nikdy nedozvím, protože neplánuji chodit na kontroly. Já vím přece nejlépe, jak se cítím,“ cituje její slova deník Plus Jeden Deň Tina.

Právě proto mají fanoušci o zdraví zpěvačky obavy. Denně jí píší a ptají se jí, jestli bere nějaké výživové doplňky nebo jiné látky. „Dlouhodobě neberu vůbec nic, ale v poslední době, jak jsem začala více hrát basket, si občas dám magnézium,“ přiznala Tina na instagramu.

Odborníci ale z jejího přístupu k nemoci moc nadšení nejsou, varují, že hazarduje se svým životem. Roztroušenou sklerózu totiž nelze podle lékařů podceňovat, protože dříve či později nemoc stejně udeří. A to, že se má nyní dobře, neznamená, že tento stav vydrží i do budoucna!

Témata: Tina (zpěvačka) roztroušená skleróza Slovensko zdraví