Michael Jackson nemá klid: Další dokument o zneužívání dětí!

Michael Jackson 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. srpna 2019 22:00

Michael Jackson se stal předmětem dalšího dokumentu zabývajícího se údajným sexuálním zneužíváním dětí, které má mít zpěvák na svědomí. Na čí straně stojí lidé, kteří se rozhodli promluvit před kamerou?

Michael Jackson budí kontroverze i celých deset let po smrti, neustále se totiž propírají nařčení ze sexuálního zneužívání dětí. Novou vlnu spustil kontroverzní dokument HBO Leaving Neverland, v němž údajné oběti mluví o tom, co s králem popu zažili. Jenže nevěří jim všichni.

Jeden dokument hájící Jacksona už se objevil a teď je na světě druhý. Na Amazonu je k dispozici snímek Michael Jackson: Chase the Truth (Hledání pravdy), v němž promluvili životopisec Mike Smallcombe, někdejší dětská hvězda Mark Lester a zpěvákův bodyguard Matt Fiddes.

Třeba Lester označil dokument HBO za nevyvážený. „Bylo mi z toho zle,“ přisadil si. „Neexistují důkazy. Vždycky jde o peníze, vždycky,“ vzkázal do kamery osobní strážce Fiddes. Nejsdílnější byl poměrně logicky životopisec Smallcombe.

„Nemůžu vyloučit, že Michael Jackson zneužil Safechucka a Robsona… nikdy nevíte. Nemůžu si tady sednout a tvrdit, že Michael Jackson je nevinen a nikdy se to nestalo, ale můžu říct, že alespoň polovina těch věcí nesedí. Když jsou v tom peníze, je třeba být obezřetný,“ nechal se slyšet.

Robson a James Safechuck v kontroverzním dokumentu HBO Leaving Neverland promluvili o tom, jak ve věku sedmi a osmi let trávili s Jacksonem čas na jeho kalifornském ranči. Oba před kamerou popsali, jak jim zpěvák dával drahé dary za to, že je mohl sexuálně zneužívat. Jeden z mužů například vypráví, jak mu Jackson dával pít alkohol, pouštěl porno a masturboval před ním.

Témata: Michael Jackson Wade Robson Leaving Neverland