Jasmina na rovinu o porodu: Odmítla Vídeň! Co vzpomínky na „císaře“?

Jasmina Alagič 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. srpna 2019 20:36

Jasmina Alagič necelé tři týdny po porodu poskytla médiím první rozhovor jako novopečená maminka. V otevřené zpovědi promluvila o císařském řezu, ale i o tom, proč dostala Bratislava přednost před Vídní, kde rodila její sestra.

Nejsou to ještě ani tři týdny, co Jasmina Alagič přivedla Rytmusovi na svět syna Sanela a balkánská kráska působí dojmem, jako by snad ani žádný porod nepodstoupila. Dokonce i její vyjádření na sociálních sítích se nesou v takovém duchu. Jinak tomu nebylo ani v prvním „poporodním“ rozhovoru pro slovenský deník Plus Jeden Deň.

„Tak jak bylo mé těhotenství téměř bezproblémové, tak se po porodu velmi rychle regeneruji. A dnes, dva a půl týdne poté, jsem už skoro zapomněla, že jsem rodila  ‚císařem‘,“ práskla na sebe moderátorka. „Vím, že to takhle nemá každá maminka, takže jsem vděčná okolnostem, že funguji bez jakýchkoliv omezení,“ doplnila.

Závistí k ní může trpět například sestra Alexandra, která se pár měsíců před Jasminou rozhodla rodit na soukromé klinice ve Vídni. A péče tam – možná nečekaně – byla horší než v její domovině.

„Viděla, že naše postupy jsou pro rodičku příjemnější, než ona zažila na drahé klinice v Rakousku. Řez mám hezčí, za chvíli mi už jizva nebude vidět, zatímco Saša to nemá takhle pěkné,“ líčila maminka malého Sanela.

Čím to tedy je? „Myslím, že to nesouvisí s tím, že každá z nás má jinou kůži a kondici, protože slepé střevo jí dělali na Slovensku a jizvu už skoro vůbec není vidět. V Rakousku například později vybírají stehy – a spoustu věcí je tam komplikovanějších než u nás,“ vysvětlila Jasmina.

Témata: Jasmina Alagič Rytmus (Patrik Vrbovský)