Freddie Mercury to skrýval: Queen rozmluvila 40 let stará fotka!

Freddie Mercury 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. srpna 2019 14:16 | Aktualizováno: 14. srpna 2019 23:22

Čtyřicet let stará fotka rockové kapely Queen je tématem posledních dní pro jejího kytaristu Briana Maye. Za legendárním zpěvákem Freddiem Mercurym se totiž na snímku skrývá velice kontroverzní osoba. O koho jde a co má s kapelou společného?

Dva žijící členové kapely Queen Roger Taylor a Brian May nadále koncertují, zvlášť kytarista je pak velmi aktivní také na sociálních sítích. Včera se na Instagramu pochlubil zajímavou, téměř čtyřicet let starou fotkou, na které nechybí ani legendární frontman Freddie Mercury či baskytarista John Deacon, dnes žijící v ústraní.

May nejprve vysvětlil, že ač se to tak může zdát, snímek nesdílí náhodně. „Zrovna jsem slyšel, že moje stará přítelkyně, která pro nás před lety pracovala na propagaci v Německu, je na tom zle. Její kolega mi poslal tenhle snímek, aby mi připomněl staré časy,“ napsal May. „Zasáhlo mě to, nejspíš nikdo ho dlouho neviděl,“ dojal se kytarista.

Jde o momentku z Mnichova z prosince 1980. Populární rockové kapele tehdy předávali zlatou desku za prodeje. Na fotce jsou zleva doprava Werner Pöppel, Gaby Zangerlová, právě May, manažer Queen Jim Beach, Jochen Krauss, Freddie Mercury, John Deacon a Roger Taylor. Ještě jedna osoba však stojí v pozadí. O koho jde?

„Skrytý za Freddiem je Paul Prenter, který je vám nyní znám jako postava z filmu (Bohemian Rhapsody – pozn. red.), něco jako zlý chlápek, ačkoliv – samozřejmě – nebyl úplně tak jen zlý,“ konstatoval May s tím, že životopisné snímky je vždy nutné zjednodušit, aby nebyly příliš dlouhé a nekoukatelné.

Prenterovi žijící příbuzní dříve označili film za „pohádku od Disneyho se všemi těmi kladnými postavami a jedním zloduchem v podobě Paula“. „Freddie Mercury by byl z toho filmu znechucen. Byli si s Paulem tak blízcí. Role zloducha rozhodně nereprezentuje Paula. Je to nechutné, je mrtvý a nemůže se bránit,“ přisadila si Prenterova kmotřenka Blathanaid.

Témata: Freddie Mercury skupina Queen film Bohemian Rhapsody