Královna Alžběta bytostně nesnáší jednu věc: Tajemství odhaleno!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. srpna 2019 10:15 | Aktualizováno: 14. srpna 2019 23:22

Královna Alžběta má z titulu své funkce neuvěřitelnou autoritu, která zásadně ovlivňuje chování lidí na setkáních s ní. Panovnice v této souvislosti bytostně nesnáší jednu věc. Tajemství se podařilo odhalit během pobytu na zámku Balmoral, jejím letním sídle.

Královna Alžběta je bezpochyby nejváženější členkou britské královské rodiny, proto se v její přítomnosti všichni chovají, jak se sluší a patří. Jenže panovnice na tom jednu věc opravdu bytostně nesnáší. Tajemství odhalil pro server Fabulous Digital odborník na monarchii Adam Helliker.

„Představovali jste si někdy, jak se asi královna cítí, když vstoupí do místnosti plné lidí s vědomím, že jsou ze setkání s ní všichni nervózní?“ zeptal se expert sám sebe a s pomocí dalších lidí se pokusil dojít k odpovědi. Pomohlo mu k tomu vyprávění důstojníka letectva RAF, který pracoval na jednom z královských sídel.

„Jednoho letního dne mě požádala, abych ji doprovodil na procházce kolem Balmoralu. Mluvila o tom, jak ji irituje chodit na večírky, kde – jak ona řekla – sleduje lidi, jak si od ní drží odstup,“ svěřil se Hellikerovi.

Královna dokonce důstojníkovi řekla, co by si přála. „Řekla, že by se jí líbilo proklouznout na večírek, kde by bloudila inkognito a mluvila s kýmkoliv si zamane,“ líčil důstojník letectva. Helliker pak zdůraznil, že panovnici na večírcích nejvíce irituje hrobové ticho, které se rozhostí, když vstoupí do jakékoliv místnosti.

Přehnaným respektem k ní však trpí i členové královské rodiny. Třeba princ Harry se v dokumentu televize ITV nechal slyšet, že i on panikaří, když ji potká. „Když náhodou narazíte na královnu, nepanikařte. Vím, že budete. My všichni to děláme,“ říkal na záběrech školákům na chodbě Buckinghamského paláce.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr) Princ Harry