Michael Jackson v názvu ceny MTV: Oběť krále popu se ozvala!

Michael Jackson 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. srpna 2019 16:18

Michael Jackson v názvu jedné z cen hudební televize MTV pobuřuje. Stanice se totiž rozhodla, že jméno krále popu ze jména ocenění nezmizí, což nadzdvihlo žaludek jedné z údajných obětí krále popu. Wade Robson si s MTV vyřídil účty.

Michael Jackson je sice už 10 let po smrti, přesto jeho osoba nadále přitahuje kontroverze kvůli nařčením ze sexuálního zneužívání dětí. Legendární hudební televize MTV v uplynulých dnech řešila, jak naložit s odkazem krále popu. Vedení této stanice se ovšem nečekaně postavilo na jeho stranu.

MTV se totiž rozhodla, že jedno z jejích ocenění, Michael Jackson Video Vanguard Award, nadále ponese jméno zesnulého zpěváka, jak tomu je již od roku 1991. Zároveň televize oznámila, že jejím letošním držitelem bude americká rapperka a zpěvačka Missy Elliott, pětinásobná držitelka cena Grammy.

Rozezlila tím ovšem Wadea Robsona, jednu z údajných obětí sexuálního zneužívání ze strany Jacksona. Tanečník považuje rozhodnutí MTV za přinejmenším nešťastné a pokusil se vysvětlit proč.

„Já osobně nepotřebuji, aby MTV udělala jedno nebo druhé, ale oběti zneužívání po celém světě to sledují, aby zjistili, zdali je společnost podporuje, pokud mají odvahu s tím vyjít ven. V tomto ohledu je to nešťastná volba,“ řekl serveru The Wrap.

Robson a James Safechuck v kontroverzním dokumentu HBO Leaving Neverland promluvili o tom, jak ve věku sedmi a osmi let trávili s Jacksonem čas na jeho kalifornském ranči Neverland. Oba před kamerou popsali, jak jim zpěvák dával drahé dary za to, že je mohl sexuálně zneužívat. Jeden z mužů například vypráví, jak mu Jackson dával pít alkohol, pouštěl porno a masturboval před ním.

Témata: Michael Jackson