Meghan si oddechla: TRÁPENÍ na Balmoralu nakonec neuvidí!

Meghan Markle 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. srpna 2019 14:15 | Aktualizováno: 13. srpna 2019 18:36

Vévodkyně Meghan si oddechla, obavy z toho, že bude během návštěvy zámku Balmoral muset přihlížet krveprolití zvířat, jsou pryč. Letošní stavy některých druhů na skotském královském sídle totiž k nelibosti jiných členů rodiny lov neumožňují.

Britská královská rodina se právě v těchto dnech schází na skotském zámku Balmoral, letním sídle královny Alžběty. Program zde je opravdu bohatý, v plánu je i dodatečná oslava osmatřicátých narozenin vévodkyně Meghan. Manželka prince Harryho už obdržela ten nejlepší možný dárek. Nejde přitom o žádnou hmotnou věc.

Jako známá ochránkyně zvířat totiž příliš nechtěla přihlížet lovu nejrůznější zvěře, který je oblíbenou kratochvílí členů královské rodiny během společně strávených dní na Balmoralu. Ovšem současné stavy některých druhů lov neumožňují.

„Počty tetřevů jdou nahoru a zase dolů, ale letos klesly opravdu výrazně. K jejich lovu letos na Balmoralu nejspíš nedojde,“ tvrdí zdroj deníku Daily Mail. „Je to velké zklamání,“ posteskl si informátor listu.

Minimálně pro Meghan to ovšem zklamání není. Královský expert Robert Johnson se dokonce domníval, že se vévodkyně bude snažit všemožně vyhnout účasti na lovu. Pro list Mail on Sunday uvedl, že Američanka by mohla třeba předstírat bolest hlavy.

Tím by mohla jen přispět k dusné atmosféře, která na zámku panuje. Vévodkyně z Yorku Sarah musela letní sídlo panovnice náhle opustit kvůli předčasnému příjezdu prince Philipa. Manžel královny Alžběty nemůže bývalé manželce svého syna Andrewa přijít na jméno od chvíle, co rodinu zostudila rozvodem.

Témata: Meghan Markle královská rodina (gbr)