Vévodkyně Kate si přeje jiné oslovení: Říkejte mi…

Kate Middleton 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. srpna 2019 19:56 | Aktualizováno: 12. srpna 2019 0:38

Vévodkyně Kate je jednou z nejoblíbenějších žen na celém světě, ale možná by si přála, aby jí lidé oslovovali jiným jménem. Manželka prince Williama se s tím svěřila přátelům ještě předtím, než se provdala za následníka trůnu.

Manželce prince Williama lidé ve Velké Británii i po celém světě říkají vévodkyně Kate, existují ale důkazy, že sama budoucí královna by si přála něco jiného. V roce 2008, kdy Kate byla „pouze“ přítelkyní vnuka panovnice, se o tom objevil článek v nedělníku Sunday Express.

Ačkoliv se pár zasnoubil až v roce 2010, už o dva roky dříve se v zemi spekulovalo o svatbě Williama a jeho nynější manželky. Královský expert Adam Helliker tenkrát ve sloupku pro zmíněný list odhalil známky toho, že Kate se na budoucí roli uvnitř královské rodiny pečlivě připravuje.

„Slyšel jsem, že v posledních týdnech začala potichu informovat přátele, že by se ráda zbavila neformálního oslovení Kate. Přála by si, aby jí lidé říkali celým jménem Catherine,“ psal před 11 lety odborník. Přátelům měla údajně posílat emaily. 

Kamarádi byli prosbou zaskočeni. „Všichni víme, že se to (svatba) mezi Kate a Williamem odehraje, ale byli jsme značně překvapeni prosbou, abychom jí říkali Catherine,“ prozradil jeden z přátel Hellikerovi s tím, že je to jasné znamení, že si je vědoma, kým se má brzy stát.

Vévodkyní se Kate stala 29. dubna 2011 po svatbě s Williamem ve Westminsterském opatství. Budoucí královský pár během následujících osmi let přivítal na světě tři potomky.

Témata: Kate Middleton Princ William královská rodina (gbr)