Disney ohlásil remake Sám doma: A Macaulay Culkin...

Herec Macaulay Culkin ve snímku Sám doma 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. srpna 2019 12:35 | Aktualizováno: 11. srpna 2019 12:57

Sám doma je celosvětová vánoční klasika i téměř tři desetiletí poté, co film poprvé vstoupil do amerických kin. Brzy do nich možná vstoupí podruhé. V Hollywoodu totiž k nelibosti diváků plánují remake.

I v Česku patří k Vánocům hollywoodská klasika Sám doma, komedie o tom, jak malý Kevin v podání Macaulaye Culkina úspěšně čelil nájezdu zlodějů. Jenže se ukázalo, že někomu ve Spojených státech přijde, že kultovní film by si zasloužil nový kabát. 

Filmová společnost Disney proto k nelibosti diváků plánuje remake snímku z roku 1990 pro kanál Disney+. Oznámil to nynější ředitel legendárních studií Bob Iger, ale kladnou odezvu si rozhodně nevysloužil.

Původní Sám doma má totiž dodnes velmi dobré hodnocení, na tuzemském serveru ČSFD třeba 86 %, a tak není divu, že fanoušci nechápou nynější kroky společnosti Disney. Filmařům proto vzkazují, aby se od filmu „drželi dál“ a „nechali ho na pokoji“.

Na sociální síti se ke kritikům připojil i sám Macauley Culkin, když sdílel zajímavý snímek. „Takhle by updatovaný Sám doma vypadal,“ napsal představitel Kevina na Instagramu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

This is what an updated Home Alone would actually look like.

Příspěvek sdílený Macaulay 'Instagram' Culkin (@culkamania), Srp 7, 2019 v 2:32 PDT

Naneštěstí pro všechny kritiky není Sám doma jediným úspěšným filmem minulosti, se kterým má Disney podobné plány. Do nového kabátu chce obléknout kupříkladu i Noc v muzeu.

Témata: film Sám doma Macaulay Culkin studio Disney Hollywood