Michael Jackson mu těsně unikl, Australan teď o králi popu promluvil!

Michael Jackson 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. srpna 2019 10:52

Michael Jackson je i deset let po smrti vděčným tématem médií po celém světě, místo hudby se však pozornost lidí soustředí na téma sexuálního zneužívání dětí. Jen zřídkakdy se objeví někdo, kdo se za krále popu postaví. Naposledy dorazila vlídná slova z Austrálie.

Kolem osoby zesnulého Michaela Jacksona je v posledních dnech opět rušno. Někdejší manželka zpěváka Lisa Marie Presleyová oznámila, že připravuje knihu plnou šokujících zjištění o něm a jejich vztahu, a přisadili si i jeho někdejší zaměstnanci, kupříkladu pokojská z ranče Neverland. Vlídných slov se Jackson dočkal až nyní, a to z Austrálie.

Tamní popový zpěvák Peter Andre se slavnějšího kolegy zastal ve sloupku pro magazín New!. Šlo o odpověď na informaci, že MTV zvažuje odebrání Jacksonova jména z názvu jedné z hudebních cen. „Hudba by měla jít stranou. Navíc některé písně nenapsal ani sám Michael Jackson. Skladby těchto autorů to špiní také,“ má jasno.

Andre v roce 1987 skončil druhý v taneční soutěži o setkání s králem popu. Zvítězil Wade Robson, jedna z údajných obětí sexuálního zneužívání. Australan se přesto nechal slyšet, že jej dodnes mrzí, že se s Jacksonem nesetkal.

„Vždycky jsem byl otevřený všem názorům na toto téma a vždycky jsem říkal, že pokud udělal to, z čeho jej viní, je to samozřejmě příšerné. Co když to ale neudělal?“ přemýšlí australský zpěvák nahlas. Na závěr sloupku pak obhajobu podložil výsledky předchozích vyšetřování Jacksona kvůli zneužívání dětí.

„Je to spousta věcí, které svědčí o jeho nevině. Kupříkladu FBI vyšetřovala Michaela Jacksona deset let a nic nenašla. U soudu byl zproštěn všech 14 obvinění. To samozřejmě neznámá, že se ty zločiny nikdy nestaly, ale vyplývá z toho, že je těžké usvědčit někoho, kdo byl označen za nevinného,“ dodal Andre.

Témata: Michael Jackson Peter Andre