Michael Jackson pedofil? Sheryl Crow promluvila a je to síla!

Michael Jackson 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. srpna 2019 10:14 | Aktualizováno: 5. srpna 2019 22:02

Legendární zpěvák Michael Jackson čelí posmrtně dalším obviněním ze zneužívání dětí. V jeho neprospěch navíc promlouvá stále více lidí a nechybí ani velká jména hudebního průmyslu. Nejnověji se ozvala americká zpěvačka Sheryl Crow.

Letos uplynulo 10 let od nečekané smrti Michaela Jacksona, ale výročí je to kvůli dokumentu Leaving Neverland poměrně kontroverzně vnímané. Wade Robson a James Safechuck totiž před kamerou promluvili o tom, jak je měl slavný zpěvák sexuálně zneužívat jako děti. Teď se o celé záležitosti rozhodla promluvit zpěvačka Sheryl Crow.

„Pustila jsem si CNN zrovna ráno poté, co odvysílali první díl dokumentu, a právě ukazovali klipy mladých mužů, kteří s námi byli na turné a mně se… víte, stále se cítím,“ hledala v rozhovoru pro Guardian slova dnes velice populární zpěvačka, která však v letech 1987-89 objížděla svět "pouze" jako doprovodná vokalistka Michaela Jacksona při turné k albu Bad.

Crow nakonec ta správná slova našla. „Je to jako úmrtí v rodině, víte? Je to smutné. James Safechuck byl skvělé dítě a celou dobu, co byl s námi, což byla větší část 18měsíčního turné, jsem se divila: ‚Co sakra dělají jeho rodiče?‛, víte?“ vysvětluje oblíbená americká hudebnice.

„Myslím, že se dělala spousta výjimek, kvůli škodě, kterou (Jackson - pozn. red.) napáchal. Myslím, že to tak nemyslel, ale byla to část jeho aury – byl prakticky nedotknutelný. Je to smutné, jsem naštvaná na spoustu lidí. Cítím, že existovala síť lidí, kteří mu v tom dovolili pokračovat. Byla to tragédie,“ dodala Sheryl Crow.

Jackson byl v minulosti kvůli zneužívání dětí dvakrát u soudu. Novou vlnu zájmu o jeho chování k nezletilým způsobil zmíněný dokument, v němž Robson a James Safechuck promluvili o tom, jak ve věku sedmi a osmi let trávili s Jacksonem čas na jeho kalifornském ranči Neverland. Oba popsali, jak jim dával drahé dary za to, že je mohl sexuálně zneužívat.

Témata: Michael Jackson Crow Sheryl Leaving Neverland