Michael Jackson obviněný ze zneužívání dětí: V Česku mu řekli NE!

Michael Jackson 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. srpna 2019 15:37

Michael Jackson před téměř 23 lety pobláznil Česko, na jeho jediný tuzemský koncert tehdy dorazilo 120 tisíc lidí. Jedno přání však Češi legendárnímu králi popu, který dnes posmrtně čelí dalším nařčením ze zneužívání dětí, odmítli splnit. O co přesně šlo?

Michael Jackson nemá klid ani 10 let po smrti, o čemž svědčí vlna nových svědectví o jeho údajném zneužívání dětí, kvůli kterému jej americké úřady v minulosti několikrát postavily před soud. To v Česku až taková hysterie kolem osoby legendárního zpěváka nepanuje, ač i u nás se o něm občas objeví něco nového.

Letos v září to bude 23 let, co Jackson jedinkrát vystoupil v Česku, konkrétně na Letenské pláni. Král popu se tehdy zastavil i na Pražském hradě, kde pohovořil s prezidentem Václavem Havlem, zároveň však moc toužil po speciální návštěvě jiného slavného hradu české historie, Karlštejna.

S odstupem let na to nyní na vlnách Českého rozhlasu zavzpomínal jeho dlouholetý kastelán Jaromír Kubů. Tomu prý tenkrát zavolal zpěvákův manažer, zdali by bylo možné v historické expozici uspořádat raut pro 500 lidí. Jackson však musel skousnout hořké zklamání.

„Řekl jsem ne, protože to prostě možné není. Lze to v prostorách tomu určených,“ vysvětlil na ČRo Kubů. „Na druhé straně pak bylo dlouhé ticho,“ vzpomínal kastelán a dodal, že ač delegaci zpěváka nabídl prohlídku hradu prakticky v jakémkoliv termínu, klidně v noci, nikdo se nedostavil.

Michael Jackson v Praze 7. září vykopl celosvětové turné HIStory, do hlavního města dorazil už o čtyři dny dříve. Součástí jeho programu bylo podle dostupných informací i setkání s dítětem, které si pozval do svého apartmá v hotelu InterContinental, kde byl ubytován, na přátelský rozhovor.

Témata: Michael Jackson Hrad Karlštějn