Královna Alžběta se konečně dočkala: To je úleva!

Královna Alžběta II. 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. července 2019 20:39

Královna Alžběta je na odchodu z Buckinghamského paláce. Zatím však jen dočasně, jako každý rok totiž vyrazila na „prázdniny“ na milovaný zámek Balmoral. Kdo se letos dočkal pozvání a co mohou hosté panovnice očekávat?

Královna Alžběta se konečně dočkala a se zpožděním odcestovala na své letní sídlo, skotský zámek Balmoral. Cestu z Buckinghamského paláce na sever Velké Británie musela posunout kvůli turbulentní politické situaci v zemi.

Panovnice zde společně s princem Philipem běžně zůstává až do počátku října, i letos se královský pár chystá na spoustu milých návštěv. První pozvánky se dočkala vévodkyně Meghan, která má do Skotska dorazit společně s manželem Harrym a malým Archiem.

„Pro Meghan je to jasný důkaz, že obdržela toto pozvání. Je to velká čest. Budou slavit její narozeniny, cateringový tým pro ni upeče dort. Královna jí předá dárek. Není žádným tajemstvím, že Balmoral je nejoblíbenějším místem Její královské výsosti, proto je pozvánka tak speciální,“ řekl k tomu již před pár dny zdroj deníku The Sun.

Královna s manželem obvykle na skotském zámku odpočívají, letos však mohou být problémem nebývale vysoké teploty. Skotští meteorologové minulý týden zaznamenali nejvyšší naměřenou teplotu v historii země.

Hosté panovnice si naopak mohou oddechnout, je totiž známo, že Alžběta se na Balmoralu chová o poznání uvolněněji a striktně nevyžaduje dodržování pravidel. Vévodkyně Kate zde kupříkladu v době, kdy ještě nebyla manželkou prince Williama, navzdory zvyklostem dovolila fotit. Meghan tedy určitě doufá, že se dočká podobného přijetí.

Témata: Královna Alžběta II. Meghan Markle Princ Philip královská rodina (gbr)