Přátelé se vrací? Tuhle kudlu do zad Jennifer Aniston a spol. nečekali!

Přátelé 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. července 2019 19:09

Vrátí se legendární Přátelé na televizní obrazovky? Odpověď na tuto otázku hledá v roce, kdy uplyne čtvrtstoletí od začátku vysílání, stále víc lidí. Jennifer Anistonová a další herci však teď dočkali nečekanou kudlu do zad.

V září uplyne 25 let od chvíle, co americká televize NBC začala vysílat kultovní sitcom Přátelé, který se nakonec dočkal deseti řad, 236 epizod a velkého úspěchu po celém světě. V souvislosti s výročím se tak logicky spekuluje o možném pokračování, které by si přály miliony fanoušků seriálu po celé planetě.

Jako prakticky nesplnitelný úkol se ovšem ukazuje už jen snaha přemluvit k návratu herce a producenty. Tvůrci legendárního seriálu navíc dostali již s předstihem nečekanou kudlu do zad. Během čtvrtstoletí se totiž filmový a televizní průmysl zásadně proměnil a zdá se, že o Přátele dnes není úplně zájem.

Streamovací platforma Netflix, která před 25 lety ještě zdaleka neexistovala, totiž počátkem července oznámila, že Přátelé od začátku roku 2020 zmizí z její nabídky. I to může být pro tvůrce seriálu jasný signál, aby pokračování rovnou odpískali.

Problémem je i vůle herců vrátit se na plac. Zatímco dámy Jennifer Anistonová, Courteney Coxová a Lisa Kudrowová by se pokračování nebránily, u pánů panují odlišné názory. Nejvýrazněji vyjadřuje odpor Matt LeBlanc alias Joey. „Nechci to, je to jednoduché. Lidé chtějí vědět, co se s postavami stalo. Ale v seriálu šlo o jejich část života, těsně předtím než založí rodinu. Nemělo by to ten samý náboj,“ vysvětloval, proč by lukrativní nabídku odmítl.

Striktní „ne“ odpověděli na dotazy o comebacku také představitelé Chandlera a Rosse. Matthew Perry se obává toho, že by dnes seriál nikoho nezajímal. David Schwimmer pak uvedl, že nikdo nechce sledovat partu starých lidí o berlích.

Témata: Přátelé Jennifer Aniston Matthew Perry Courteney Cox Matt LeBlanc Lisa Kudrow David Schwimmer