Princ William a Kate v šoku: George a Charlotte v nebezpečí!

Princ William s celou rodinou 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. července 2019 16:58 | Aktualizováno: 30. července 2019 5:04

Princ William a vévodkyně Kate jsou nepříjemně překvapeni novým zjištěním o bezpečnosti jejich sídla. Do blízkosti jejich syna a budoucího krále George a jeho mladší sestry Charlotte se totiž nedávno dostal nebezpečný kriminálník.

Čtyřicetiletý Darren Benjamin byl v roce 2008 odsouzen k sedmi letům vězení kvůli podílu na mučení nevinného muže vařicí vodou. Přesto se před pouhými 14 dny dostala tato potenciálně nebezpečná osoba do těsné blízkosti prince George a jeho mladší sestry Charlotte. Princ William a jeho žena Kate jsou z tohoto zjištění v šoku.

Podle britského deníku The Sun se nebezpečný muž dostal do prostor Kensingtonského paláce v neděli 14. července jako řidič společnosti, která tam doručovala nábytek. Benjamin se nechal slyšet, že jej budoucí král George a princezna Charlotte pozdravili, a mluvil o příjemném setkání. Královskou rodinou ovšem incident otřásl.

Podobné nedopatření, co se bezpečnosti týče, by se totiž nemělo stát. „Darren je násilný kriminálník vězněný za nejbrutálnější typ mučení. Běhá z toho mráz po zádech, že vypráví přátelům, jak blízko se dostal k budoucímu králi a jeho sourozencům,“ řekl zdroj The Sun. Šokováni tím údajně byli i samotní přátelé Benjamina.

Princ William a vévodkyně Kate jsou celým incidentem velice znepokojeni. „Vévodu o tom informovali a ten se hodně zajímá, co se stalo. Sice věří, že kriminálníci si zaslouží druhou šanci, zároveň se obává, že nynější bezpečnostní opatření nejsou dostatečně silná,“ prozradil deníku člověk z okolí královské rodiny, která si přeje mít přehled o tom, kdo se do paláce dostane.

Informace se samozřejmě dostala až do Buckinghamského paláce, který už nařídil důkladné vyšetřování. „Jak jsme se to dozvěděli, začali jsme urgentní bezpečnostní prověrku, abychom zjistili, zdali jsou nynější procedury dostatečné,“ vysvětlila zodpovědná osoba s tím, že mohou nastat velké změny.

Témata: Princ William Kate Middleton Princ George z Cambridge (George Alexander Louis) princezna Charlotte Elisabeth Diana královská rodina (gbr)