Freddie Mercury za sebe určil náhradníka! Proč nikdy nedostal šanci?

Freddie Mercury 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. července 2019 10:13

Úspěšný skotský herec Ross McCall se svěřil s pozoruhodnou vzpomínkou na setkání s umírajícím zpěvákem Freddiem Mercurym. Frontman Queen mu měl nabízet, aby se v kapele ujal jeho role. Proč to neklaplo?

Zbývající členové legendární kapely Queen dnes koncertují s americkým zpěvákem Adamem Lambertem, jelikož původní frontman Freddie Mercury je už téměř 28 let po smrti. V době, kdy už věděl o fatální diagnóze AIDS, za sebe ovšem určil úplně jiného náhradníka. Právě zpěvákem určený člověk na jejich setkání po letech zavzpomínal.

Došlo k němu v roce 1989 během natáčení videoklipu k singlu Miracle, kde tehdy 13letý Ross McCall ztvárnil mladší verzi Mercuryho. „Queen tam stáli a sledovali nás. Ukázalo se, že se jim to líbí, až tak moc, že za mnou Freddie přišel a zeptal se, jestli nechci s kapelou vyrazit na tour místo něj,“ líčil McCall.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ross McCall (@rcmccall), Bře 9, 2017 v 9:59 PST

Skotský rodák se nechal slyšet, že si tehdy úplně neuvědomoval, s kým měl vlastně tu čest. Když ovšem o mnoho let později dorazil do Hollywoodu, ze zkušenosti s Mercurym těžil. „Jsem v šoubyznysu už pěknou řádku let, ale lidé pořád vytahují tuhle jednu věc. Je to klasika,“ řekl serveru The Scotsman.

Zatímco v hudebním průmyslu, natož pak s Queen, McCall díru do světa neudělal, díky videoklipu k písni Miracle se odrazil k obstojné filmové kariéře ve Velké Británii, ale i v USA. Jeho nejslavnější rolí je voják Joseph Liebgott z válečné miniserie Bratrstvo neohrožených.

McCall také přiznal, že setkání s Mercurym vytahoval i před dívkami. Možná i na to sbalil známou americkou herečku Jennifer Love-Hewittovou. Seznámili se v roce 2005, dokonce byli krátce zasnoubeni. Koncem roku 2008 ale svatbu zrušili.

Témata: Freddie Mercury Ross McCall skupina Queen