Michael Jackson pedofil? Král popu neuposlechl mé varování, říká lékař!

Michael Jackson 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. července 2019 19:22

V roce, kdy uplynulo 10 let od jeho smrti, se jméno Michaela Jacksona nejčastěji skloňuje v debatách o zneužívání dětí. Jeho někdejší osobní lékař teď promluvil o tom, jak jej před kontakty s nezletilými varoval.

Koncem června uplynulo deset let od chvíle, co svět opustil legendární Michael Jackson, ovšem rok výročí se nese ve stínu dokumentu Leaving Neverland, v němž jej Wade Robson a James Safechuck nařkli ze sexuálního obtěžování v době, kdy byli ještě malí chlapci. Právě teď se objevilo další zajímavé svědectví.

Neil Ratner pracoval v devadesátých letech jako zpěvákův osobní lékař a logicky se stal jeho dobrým přítelem, o vztahu napsal knihu The Rock Doc. Doktor tvrdí, že krále popu varoval před možnými následky jeho podivných vztahů s dětmi. Viděl snad něco hrozného?

„Během těch dlouhých let, co jsem s Michaelem byl, takový nebyl. Kdybych tušil, že zneužívá děti, viděl to, měl o tom ponětí – jsem zdravotník, rozhodně bych to zastavil. Ujistil bych se, že se to znovu nestane, ohlásil bych to, bez ohledu na naše přátelství,“ řekl Ratner serveru The Daily Star Online.

Lékař konstatuje, že ačkoliv nebyl svědkem toho, že by Jackson ubližoval dětem, před kontaktem s nezletilými jej varoval. „Posadili jsme se a já mu řekl: ‚Vím, co máš na srdci, a rozumím tomu, co říkáš, ale společnost nikoliv‛,“ upozorňoval zpěváka podle svých slov na to, že lidé jej mohou mít za pedofila.

Jackson byl v minulosti kvůli zneužívání dětí i u soudu. Poprvé byl obžalován ze sexuálního zneužití třináctiletého chlapce v roce 1993. Podezření se sice neprokázalo, ale zpěvák se přesto s rodinou chlapce dohodl na mimosoudním vyrovnání. V listopadu 2003 na něj byl dokonce vydán zatykač, ale soud hudebníka o dva roky později osvobodil.

Témata: Michael Jackson Leaving Neverland