Matt LeBlanc alias Joey z Přátel slaví 52. narozeniny. Po celou dobu natáčení skrýval tajemství!

Matt LeBlanc 11

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

25. července 2019 15:16

Matt LeBlanc, celým jménem Matthew Steven LeBlanc, dnes slaví 52. narozeniny! Věděli jste například, že se herec, který se proslavil jako svůdník Joey Tribbiani v seriálu Přátelé a Joey, si musel celou dobu natáčení barvit hlavu! A to není to jediné, co jste o něm zřejmě nevěděli!

Matt LeBlanc se proslavil jako Joey, proutník s dobrým srdcem a italskými kořeny. Ty má herec i ve skutečnosti. Rodina jeho matky pocházela z Itálie, jeho otec má irské, holandské, britské a francouzské kořeny.

Dnes je čerstvý dvaapadesátník prošedivělý, málokdo ale ví, že šediny měl už v době, kdy natáčel Přátele! Nevšimli jste si? Ani jste nemohli! Matt své přírodní vlasy skrýval a po celou dobu natáčení si musel barvit hlavu.

Jeho postava měla podle původních plánů tvůrců Přátel být tou hlavní – spolu s Monikou měli tvořit ústřední pár. Tím se ale nakonec, jak všichni dobře víme, stali Ross a Rachel! Změnu oproti původnímu scénáři prodělala i postava Chandlera! Ten měl totiž být gay. A v prvních dílech tak opravdu trochu působil!

Jennifer Aniston alias Rachel byla z Matta LeBlanca při prvním setkání hodně vyděšená. „Byl celý oblečený v kůži od hlavy až k patě, takový ten chlápek, o kterém si pomyslíte: ‘Oh, ten se mě pokusí dostat do postele‘,“ vzpomínala později Aniston. A nebyla tak daleko od pravdy! „No jo. Trochu jsem to na Jen zkusil,“ práskl Matt.

Mezi lety 2003 až 2006 byl Matt ženatý s Melissou McKneightovou. Spolu mají holčičku Marinu Pearl, která se narodila s vrozeným benigním nádorem na mozku.

Na počátku roku 2016 se stal moderátorem britského pořadu Top Gear. Až do do roku 2015 byl pořad uváděn Richardem Hammondem, Jamesem Mayem a Jeremym Clarksonem.

Témata: Matt LeBlanc Přátelé