Koho má královna Alžběta radši? Je to princ...

Královna Alžběta II. 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. července 2019 10:53

Nejen ve Velké Británii se často píše o údajných sporech princů Williama a Harryho. I když nikdo neví, co je na tom pravdy, nejnovější fotka královny Alžběty měla nechtěně prozradit, na čí straně stojí právě panovnice.

Královna Alžběta měla vzhledem k politické situaci ve Velké Británii včera pořádně nabité odpoledne. Přijala odstupující předsedkyni vlády Theresu Mayovou a poté i nového premiéra Borise Johnsona. Právě ze setkání s ním pochází fotografie, která opět rozdělila fanoušky královské rodiny podle jejich sympatií na dva tábory.

Snímek z útrob Buckinghamského paláce, na kterém si královna podává s Johnsonem ruku, na první pohled ničím nepřekvapí. Jenže někteří lidé fotografii důkladně prozkoumali a v jejím pozadí objevili detail, který prozradil, zdali má královna raději prince Williama a jeho ženu Kate, nebo Harryho a jeho manželku Meghan.

U zdi pokoje, v němž setkání proběhlo, totiž stojí stolek s lampou, na kterém je vystaveno několik rámečků s fotografiemi. Nechybí ani snímky obou párů, přičemž Harry a Meghan jsou před budoucím králem a vévodkyní Kate.

Podle mnoha lidí je to jasný signál, že Alžběta má raději mladšího z obou synů prince Charlese, ovšem nabízí se i jedno logické vysvětlení. Na první pohled je totiž evidentní, že rámeček s fotkou Harryho a jeho ženy je menší, tudíž by jej snímek jeho staršího bratra s manželkou celý zakryl, pokud by stál před ním.

Nejen v britských médiích se často spekuluje o vzájemných vztazích a sympatiích princů a jejich manželek. Ačkoliv na veřejnosti vždy působí jako dobří přátelé, ze zákulisí unikají informace o údajných sporech. Teď je možná konečně jasné, na čí straně stojí hlava rodiny.

Témata: Královna Alžběta II. Princ Harry Princ William královská rodina (gbr)