Michael Jackson a Leaving Neverland: Pozůstalí řeší paradoxní situaci!

Jackson, Michael 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. července 2019 10:53

Pozůstalí po zesnulém zpěvákovi Michaelu Jacksonovi, od jehož smrti letos uplynulo 10 let, řeší paradoxní situaci kvůli kontroverznímu dokumentu Leaving Neverland. Žalují totiž jeho tvůrce, ačkoliv nejnovější průzkumy ukázaly, že díky němu vydělávají víc než dřív.

Hollywood Reporter v těchto dnech informuje o soudním sporu mezi pozůstalými po Michaelu Jacksonovi a stanicí HBO, která stojí za šokujícím dokumentem Leaving Neverland. Příbuzní by si přáli, aby film nejlépe už nikdy nebyl odvysílán, ovšem možná by si to měli pořádně promyslet.

Podle průzkumu americké agentury Nielsen pro první pololetí roku 2019 došlo k nárůstu streamovaní skladeb krále popu o 41 % oproti stejnému období v roce předcházejícím. Odborníci to vysvětlují právě dokumentem Leaving Neverland, který opět zvedl zájem o osobu Michaela Jacksona. Část výdělku ze streamů jde logicky do kapes pozůstalých.

Naprostá většina Jacksonových příbuzných přesto nemůže přijít režisérovi Danu Reedovi na jméno. Dokumentarista navíc rodině „vyhrožuje“ dalším snímkem na stejné téma. Kuráž mu může dodat i fakt, že jeho práci docenili také kritici, jelikož Leaving Neverland získal v tomto týdnu pět nominací na televizní ceny Emmy.

O čem vlastně dokument Leaving Neverland je? Tvůrci dali slovo dvojici Wade Robson a James Safechuck. Jackson je měl v útlém věku sexuálně zneužívat na svém dnes již nechvalně proslulém kalifornském ranči Neverland. Jeden z mužů například před kamerou vypráví, jak mu Jackson dával pít alkohol, pouštěl porno a masturboval před ním.

Pozůstalí žalují stanici HBO pro údajné porušení existujících žurnalistických standardů. Robsona se Safechuckem pak označují za „trénované herce, kteří si své příběhy vymysleli roky poté, co Jackson zemřel, pouze za účelem žaloby a zisku milionů dolarů, které patří právoplatným dědicům“. Koncem letošního června uplynulo od smrti Michaela Jacksona deset let.

Témata: Michael Jackson Leaving Neverland HBO