Královna Alžběta v ohrožení: Nikdo nečekal, že se tohle může opakovat!

Královna Alžběta II. 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. července 2019 14:51

Nikdo nečekal, že se 37 let starý incident může zopakovat, ale včera se to stalo. Královnu Alžbětu opět ohrožoval přímo v Buckinghamském paláci vyšinutý šílenec. Nakonec skončil v poutech, přesto je teď kolem královské rodiny pěkně dusno.

Královna Alžběta se včera ocitla v ohrožení života na místě, na kterém by to čekal asi jen málokdo. Vetřelec jí chtěl navštívit přímo v Buckinghamském paláci a údajně neměl daleko k tomu, aby jí stanul tváří v tvář. Scotland Yard jej naštěstí dokázal včas lokalizovat a zpacifikovat.

„V paláci byl vetřelec. Zatímco královna spala v ložnici, on se několik minut volně pohyboval, než jej policisté zatkli. Byl odhodlaný dostat se přímo dovnitř budovy, bouchal na dveře, ale tentokrát bylo bohudík všechno zamčené,“ řekl deníku The Sun zdroj zevnitř paláce, nejspíš některý ze zaměstnanců.

Informátor dodal, že vetřelec je ve vazbě s podezřením, že jde o mentálně narušenou osobu. Vystávají ovšem otázky, jak se osoba dostala tak daleko. Incident bude dozajista předmětem intenzivního vyšetřování. „Královnu to bude určitě zajímat. Dobře ví, co všechno se v paláci děje,“ prozradil zdroj z paláce.

Zajímavostí je, že se tak stalo téměř na den přesně 37 let od chvíle, co do paláce pronikl nepovolaný člověk naposledy. 9. července 1982 se třiatřicetiletý Michael Fagan dostal až do ložnice královny, kde strávil nějaký čas, než jej přivolaní policisté odvedli. Podle svých slov byl tenkrát v sídle už podruhé, přičemž poprvé ho nikdo nezastavil a nakonec odešel sám pryč.

„Existuje teorie i obava, že se nynější vetřelec inspiroval. Všichni si oddechli, že všechny dveře byly tentokrát zamčené, tudíž se nemohl dostat tam, kde právě byla královna,“ dodal informátor z okolí britské královské rodiny.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)