Lady Diana zažila domácí násilí! Co se dělo za zdmi paláce?

Princezna Diana (foto: Gegodeju)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. července 2019 9:25 | Aktualizováno: 11. července 2019 4:39

Miláček Britů, idol žen a sen mužů. Princezna Diana byla mnohým, alespoň v očích veřejnosti. Jak ukazují nové výpovědi a svědectví, v soukromí se ale chovala jako úplně jiný člověk.

Není tajemstvím, že život Diany a prince Charlese nebyl nikdy jen o nich dvou. Naopak, Camilla Parkerová, byla důvodem, proč si princ Dianu údajně vůbec vzít nechtěl.

Camilla byla dcerou britského armádního důstojníka a Charles se s ní cítil tak, jako s žádnou jinou ženou. Oproti tomu Diana se Charlesovi nejen posmívala, ale dokonce mu údajně i sprostě nadávala a uchylovala se k i fyzickému násilí. Charlese tak měla bít například během jeho modliteb.

Tvrdí to spisovatelka Sally Bedell Smithová s tím, že Charles byl do svatby dotlačen psychickou šikanou ze strany otce, ačkoliv se sám vůbec ženit nechtěl. Byl snad za to potají doma trestán?

Spisovatelka Penny Junorová naopak tvrdí, že Diana prince ráda ponižovala i na veřejnosti. Udělala mu ostudu už na svatební cestě na lodi Britannia. Rozčilovalo ji, že si čte a maluje, místo toho, aby ji nosil v náručí.

Jednou, když strávil na palubě půl hodiny, zničila v jejich kajutě všechny jeho obrazy. A když konečně dorazili do sídla, kde měli strávit líbánky, Diana dostala hysterický záchvat. "Šest hodin vřískala, kopala do nábytku a třískala věcmi o zem," popisuje Junorová.

Témata: Lady Diana Král Charles III. (Karel III.) Lady Diana