Ed Sheeran koncertuje v Praze: Zajímavosti o umělci, který pobláznil Česko!

Ed Sheeran

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

7. července 2019 20:50

Do pražských Letňan, kde dnes večer hraje oblíbený britský hudebník Ed Sheeran, dorazily desetitisíce lidí. O koncert byl tak velký zájem, že lístky téměř ihned zmizely. Pořadatelé proto přidali další vystoupení, které se bude konat v pondělí. Podívejte se spolu s námi na zajímavosti ze života zpěváka, který pobláznil nejen Česko!

Jeho plné jméno je Edward Christopher Sheeran. Jeho láska k hudbě začala už ve velmi mladém věku, ve čtyřech letech už zpíval ve sboru. Odmalička se také učil hrát na kytaru. S psaním vlastních textů začal na střední.

Hudbě se Ed věnuje opravdu naplno! Jen v roce 2009 hrál více než 300 živých vystoupení a koncertů. Všechny jeho kytary mají jména, v jeho sbírce tak lze najít například Lloyda, Felixe, Cyrila nebo Nigela.

Jeho debutové album + bylo vydáno v roce 2011 a ve Spojeném království získalo platinové ocenění. V roce 2012 získal dvě ceny BRIT Awards, a to za nejlepšího sólového zpěváka a britskou hvězdu roku, zatímco song „The A Team“ získal cenu Ivora Novella za nejlepší song, co se týče hudby a textu.

Nedávno zlomil srdce řadě fanynek, před Vánocemi se totiž oženil se svou dlouholetou přítelkyní Cherry Seabornouvu, se kterou se zná už od střední školy. Zásnuby se konaly v lednu 2018.

Kromě hudby si vyzkoušel i herectví, diváci jej mohli vidět například v populárním seriálu Hra o trůny, konkrétně v epizodě Dračí kámen. Už předtím se objevil v několika dalších seriálech.

Do Prahy Ed Sheeran zavítal v rámci svého evropského turné "Divide" 2019. Do Česka se vrátil po čtyřech letech, tehdy měl obří úspěch v Tipsport Areně, která byla beznadějně vyprodaná!

Na dnešní koncert britského hudebníka přišlo podle organizátorů na 80.000 fanoušků, čímž se Sheeranův koncert stal největší v Česku za posledních 15 let!

Témata: Ed Sheeran