Dámy, pozor! Nejbohatší chlap světa je svobodný!

Jeff Bezos

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. července 2019 19:29

Nejbohatší muž světa, majitel a šéf internetového obchodu Amazon.com Jeff Bezos (55) dokončil rozvod se svou manželkou MacKenzie (49). Pár spolu žil 25 let. Bezos i po rozvodu zůstává nejbohatším mužem světa, jeho nyní již bývalá manželka podle dohody obdrží akcie Amazonu v hodnotě 38,3 miliardy dolarů (870,1 miliardy Kč), uvedla agentura Bloomberg.

Bezosovi oznámili, že plánují rozvod, letos v lednu. V dubnu se pak dohodli na rozdělení majetku s tím, že jakmile soud schválí rozvod, bude na MacKenzie převedeno 19,7 milionu akcií Amazonu, což odpovídá asi čtyřem procentům akcií v oběhu. Soudce podepsal rozvod v pátek.

Podle indexu miliardářů sestavovaného agenturou Bloomberg se Bezosová stává 22. nejbohatší osobou na světě. Bezosovi zůstal v Amazonu podíl 12 procent v hodnotě 114,8 miliardy USD. MacKenzie také již dříve uvedla, že se vzdá hlasovacích práv, které náležejí jejímu podílu, ve prospěch bývalého manžela a vzdá se i práv na podíly ve Washington Post a vesmírné společnosti Blue Origin.

MacKenzie Bezosová je nyní spisovatelkou. Manželé mají čtyři děti - tři syny a adoptovanou dceru. Dohodu o výchově dětí podepsali tento týden.

V květnu se také MacKenzie připojila ke kampani Giving Pledge a slíbila věnovat více než polovinu svého majetku na dobročinnost. Kampaň vyhlásili v roce 2010 miliardáři Warren Buffett a Bill Gates.

Témata: Jeff Bezos