Británie se směje Harrymu a Meghan! K tomuhle chtějí veřejnost přinutit?

Meghan Markle 9

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. července 2019 16:21

Princ Harry a vévodkyně Meghan vyzvali veřejnost, aby ve snaze o záchranu naší planety omezila co nejvíce létání letadlem. Lidé se jim ale za to smějí!

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu žádají Brity, by omezili létání a tím i spalování fosilních paliv a uhlíkovou stopu. Paradoxem je, že zrovna oni dva jsou jedni z mála Britů, kteří tímto způsobem naší planetě škodí nejvíce.

Na oficiální cesty, ale i na ty soukromé, totiž létají vlastním letadlem. A tak vyprodukují mnohem více škodlivých látek uvolňovaných do ovzduší, než obyčejní smrtelníci, kteří se tísní v malých prostorách letadla s desítkami dalších cestujících.

Oficiální výzva je Britům o to více k smíchu, podívají-li se na statistiky. Za poslední rok Harry a Meghan obletěli Zemi šestkrát. Za poslední dva roky nalétali dokonce 240 tisíc kilometrů. Tolik většina lidí nenalétá za celý život.

Britská královská rodina za poslední rok dokonce zdvojnásobila své emise oxidů uhlíku. Britové proto na internetu upozorňují, že oni jsou těmi posledními, kdo by se měl ohánět výzvami o zlepšení ekologie.

Témata: Meghan Markle Princ Harry letectví Letadla