Žárlivá blbá a mstivá hysterka! Drsné svědectví o princezně Dianě!

Princezna Diana

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. července 2019 9:54 | Aktualizováno: 3. července 2019 14:38

Navenek působila princezna Diana jako člověk z lidu, kterého Britové milovali. Jaká ale byla v soukromí? Údajně hloupá, ale prohnaná a mstivá, až šílená!

Svědectví o Dianě přinesla spisovatelka Penny Junorová. Ta se ve své knize Vévodkyně staví na stranu Charlese a Camilly a Dianu nijak nešetří. Otevřeně o ní hovoří jako o nevychované, hloupé a naivní dívence, která nezvládla manželství s budoucím králem.

"Diana nebyla žádná oběť ani blázen. Velmi rychle pochopila, jak se manželovi pomstít prostřednictvím médií, a to udělala. Přízeň mužů jí lichotila. Její pěkná a milá tvář je okamžitě pobláznila, i můj otec, vlivný editor, se jí nechal omámit. Byla to koketa a svůj vliv na muže šikovně využívala," píše Junorová.

Camilla podle ní byla po všech stránkách lepší. Byla skvělá, zralá žena, která měla svůj život pevně v rukou a žila pro rodinu. Problém byl ale v tom, že Dianu měla ráda královna. Byla totiž vnučkou její staré přítelkyně Lady Fermoyové.

"Lady dobře věděla, že její vnučka je komplikovanější, než se zdá, a že by měla Charlese varovat. Ale mlčela, protože to bylo to nejlepší pro rodinu," píše Junorová. "V roce 1993, měsíc před svou smrtí, se ale Fermoyová omluvila královně a Charlesovi, že je před Dianou nevarovala. Řekla jim, že Diana je nečestná a problémová dívka."

Její kniha také popisuje dobu, kdy měli Diana a Charles po svatbě. Diana totiž princi udělala ostudu už na svatební cestě na lodi Britannia. Rozčilovalo ji, že si čte a maluje, místo toho, aby ji nosil v náručí.

Jednou, když strávil na palubě půl hodiny, zničila v jejich kajutě všechny jeho obrazy. A když konečně dorazili do sídla, kde měli strávit líbánky, Diana dostala hysterický záchvat. "Šest hodin vřískala, kopala do nábytku a třískala věcmi o zem," popisuje Junorová.

"Diana se začala radikálně měnit. Už nebyla hodná holčička, ale náladová, umíněná a nepředvídatelná. Záchvaty hněvu, hysterické brečení. Žárlila na všechny, dokonce i na královnu. Myslela si, že s Charlesem se baví o ní, za jejími zády. Kdo mohl tehdy tušit, že jsou to jen příznaky její nemoci - bulimie," píše dále Junorová.

Témata: královská rodina (gbr) Lady Diana Lady Diana