Šokující zjištění o vztahu Diany a Camilly: Tohle o manželkách Charlese nikdo nevěděl!

Princezna Diana (foto: Gegodeju) 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. června 2019 18:22 | Aktualizováno: 30. června 2019 23:36

Princ Charles vstoupil do manželství hned dvakrát, ale jen málokdo ví, že jeho ženy se dobře znaly. Nejnovější zjištění o vztahu vévodkyně Camilly a princezny Diany vás doslova zvednou ze židle.

Princezna Diana se vdala za prince Charlese v roce 1981 a jejich manželství bylo až do neslavného rozvodu v roce 1996 velice turbulentní. Dnes už se málokdy připomíná, že Dianě bylo v době svatby jen 19 let a že byla dobře známá i v aristokratických kruzích kolem druhé ženy prince Charlese Camilly Parker Bowlesové.

Podle někdejší editorky Vanity Fair Tiny Brownové přezdívala Camilla své předchůdkyni „červenající se Spencerovic dívka“ a dokonce si prý přála, aby si ji Charles, který se vzhlížel spíš ve vdaných ženách, vzal.

„Stejně jako předchozí princ z Walesu měl zálibu ve vdaných ženách a dvě takové, Lady Tryonová a Camilla Parker Bowlesová, si to přály. Dokonce se s červenající se Spencerovic dívkou setkaly, aby se přesvědčily, že pro ně nepředstavuje žádné nebezpečí. Radši ona, než Anna Wallaceová,“ cituje britský Expres Brownovou.

Anna Wallaceová s Charlesem chodila v druhé polovině sedmdesátých let a podle dostupných informací dvakrát odmítla jeho žádost o ruku. Princ následně podlehl nátlaku a požádal o ruku Dianu. Údajně se tak navíc stalo na zahradě rezidence Camilly Parker Bowlesové.

Princ Charles si Camillu nakonec vzal v dubnu 2005, necelých devět let po rozvodu a osm let po smrti princezny Diany. Camilla však nemůže užívat titulu princezna z Walesu.

Témata: Camilla Parker-Bowles Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr) Lady Diana