Stěhování Meghan do Afriky? Vévodkyně udělala královské rodině čáru přes rozpočet!

Meghan Markle 9

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. června 2019 10:48 | Aktualizováno: 27. června 2019 22:11

Britská vévodkyně Meghan Markle letos skutečně odjede do Afriky. Na twitteru to poprvé oficiálně potvrdil úřad britského Vysokého komisaře pro Afriku. Na rozdíl od předchozích plánů se tam nezdrží roky, ani měsíce.

The Times před několika týdny zveřejnil svědectví z nitra britského královského paláce. Podle nich se princ William už začíná připravovat na roli britského krále, navzdory tomu, že se královně Alžbětě zdravotně daří dobře. Vzhledem k jejímu věku je ale jen otázkou času, kdy z trůnu odejde a vládnoucí žezlo předá svým nástupcům.

Tím by měl být právě princ William, který by měl na trůn usednout spolu s vévodkyní Kate. Ta se ale nesnese s manželkou Williamova bratra Harryho, vévodkyní Meghan. A v paláci se proto zrodil plán, který by mohl všechny neshody vyřešit.

Meghan a Harry měli údajně na tři roky opustit Británii a zastupovat ji v královských věcech v zahraničí. Především se zaměřili na charitu, a spekulovalo se, že jejich novým domovem by se mohla stát Afrika, pravděpodobně Botswana.

Za nápadem měl stát sir David Manning, bývalý britský vyslanec pro USA, který nyní slouží jako poradce princů. A podle některých médií není náhodou, že by se měli Meghan s Harrym odklidit z Británie ve chvíli, kdy se William chystá převzít trůn.

Australský server news.com.au uvedl, že důvodem "vystěhování" královského páru měla být jeho popularita. Ta zastiňuje prince Williama, což se mu nelíbí. Chce proto svého bratra i s jeho chotí poslat co nejdále to bude možné. Po jejich odstěhování se tak měla pozornost Britů opět vrátit ke královně, princi Charlesovi a princi Williamovi. A to se královskému paláci zamlouvá.

Problém je v tom, že oficiální stanovisko zní úplně jinak. Meghan s Harrym sice pojedou do Afriky, ale jen na dva týdny! Navštíví Malawi, Botswanu, Angolu a vrátí se domů. Žádné stěhování se nekoná.

Proč? To je zatím záhadou. Pravděpodobně měly zahraniční deníky špatné zdroje, existuje ale i možnost, že si Meghan vydupala pouze krátký výlet, a nikoliv stěhování. Vzhledem k její povaze to je poměrně pravděpodobné.

Témata: Meghan Markle Princ Harry afrika