ATENTÁT na královnu Alžbětu! Britové jsou zděšeni

Královna Alžběta II. 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. června 2019 20:25 | Aktualizováno: 26. června 2019 7:23

Řadu Britů vyděsil incident, ve kterém figurovala úřadující královna Alžběta II. Zatímco ona si z celé nepříjemné situace nic nedělala, mnozí přihlížející neskrývali zděšení. Co tak strašného se stalo?

Ohledně kontaktu s úřadující britskou královnou Alžbětou II. panují velmi striktní pravidla. Nikdo nepovolaný se k ní nesmí přiblížit ani krok, povoleno je pouze podání ruky. Právě proto všechny přítomné vyděsila situace, která se před nedávnem odehrála.

Královna tradičně předává trofej vítězi turnaje v pólu ve Windsoru a jinak tomu nebylo ani letos. Při příchodu na čestnou tribunu však došlo k průšvihu. Alžběta procházela kolem japonského hudebníka Joshikiho, když se o ní zachytil konec jeho dlouhé šály.

Yoshiki si to naštěstí včas uvědomil a celý zděšený začal tahat šátek zpátky směrem k sobě. Přihlížející neskrývali zděšení, kupříkladu v tváři americké herečky Gillian Andersonové, která celý incident sledovala zpovzdálí, bylo jasně patrné.

Zatímco spousta lidí byla v šoku, sama královna si z velkého faux pas nic nedělala. Prostě pokračovala v chůzi, jako by se nic nedělo. Za desítky let ve funkci zkrátka zažila už leccos, a tak jí toto nemohlo rozhodit.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)