Rami Malek podruhé jako Mercury? Scénář dalšího filmu zatrhli!

film Bohemian Rhapsody vs. Freddie Mercury 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. června 2019 12:54

Americký herec Rami Malek, kterého proslavila role Freddieho Mercuryho, se málem ocitl v kůži zpěváka kapely Queen i podruhé. Filmaři si totiž přáli, aby se mihl ve snímku o Eltonu Johnovi, ovšem nakonec jim tuto scénu zatrhli.

Rami Malek má momentálně plnou hlavu natáčení pětadvacáté bondovky, ve které získal roli hlavního padoucha. Tvůrce filmu o slavném agentovi bezpochyby přesvědčil o svých kvalitách v životopisném snímku Bohemian Rhapsody. Teď vyšlo najevo, že do role frontmana Queen Freddieho Mercuryho se mohl hollywoodský herec vžít i podruhé.

Angažmá Malka v roli výstředního zpěváka zvažovali filmaři ve snímku Rocketman o Eltonu Johnovi. „Měli jsme nápad pro scénu, kde Elton sedí s matkou v restauraci. Myslel jsem, že John Reid a Freddie by seděli u vedlejšího stolu a navzájem by si zamávali,“ popsal pro Gay Star News své úmysly režisér zmíněného filmu Dexter Fletcher.

„Bylo by to úžasné, ale neprošlo to. (Pro diváka) by bylo složité to zachytit a já nechtěl stvořit dokonalý filmový vesmír,“ vysvětlil Fletcher, proč nakonec v úspěšném snímku o dalším výstředním britském hudebníkovi tato scéna chyběla.

Pro Malka jde však o další důkaz, že frontmana Queen ztvárnil opravdu věrohodně. Však mu i po více než deseti měsících skládají lidé další poklony. Naposledy se ozval Mercuryho vrstevník a kolega, zpěvák The Who Roger Daltrey.

„Neviděl jsem Rocketmana, ale viděl jsem Bohemian Rhapsody a myslím si, že Rami Malek dostal, co si zasloužil. Vedl si skvěle,“ poukázal v rozhovoru pro Metro na to, že si americký herec egyptského původu odnesl za roli Mercuryho Oscara.

Témata: Rami Malek Freddie Mercury Elton John film Bohemian Rhapsody