Podivné chování k Harrymu a Meghan: Královna zmešká Archieho VELKÝ DEN?!

Královna Alžběta II., vévodkyně Meghan a princ Harry 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. června 2019 9:23 | Aktualizováno: 18. června 2019 23:52

Princ Harry a vévodkyně Meghan nechají v první polovině července pokřtít svého malého syna Archieho. Královna Alžběta ale křest pravnuka prošvihne. Jak je to možné, když datum obřadu ani není oficiálně známo?

Jak už jsme vás informovali, princ Harry a vévodkyně Meghan se pomalu chystají na velký den jejich syna. Malý Archie by měl už v červenci podstoupit slavnostní křest, bývá totiž běžné, že se miminka z britské královské rodiny křtí během dvou až tří měsíců od narození. Platilo to tak i v nedávných případech Louise a Charlotte.

Jejich rodiče, princ William a vévodkyně Kate, nemají chybět mezi hosty Archieho křtu, ujít si jej nenechá ani princ Charles s manželkou Camillou. Královský palác už naopak potvrdil, že se obřadu kvůli pracovním závazkům nezúčastní královna Alžběta.

Termín křtu přitom není veřejnosti znám. Britský deník Mirror se však pečlivě podíval do diáře královny a vzhledem k její deklarované absenci určil dvě možná data slavnostního obřadu, který se má odehrát v kapli svatého Jiří na hradě Windsor.

Alžběta bude stovky kilometrů od Windsoru 3. července, kdy pořádá zahradní slavnost ve své oficiální skotské rezidenci v Edinburghu. O šest dní později pak má na programu návštěvu hrabství Cambridgeshire.

Za absencí královny Alžběty na křtu malého Archieho tedy opravdu není třeba hledat její neshody s princem Harrym a jeho ženou Meghan. V nedávné historii královské rodiny naopak nejde o nic neobvyklého, kupříkladu loni královna chyběla na křtu prince Louise.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Královna Alžběta II. Archie Harrison Mountbatten-Windsor královská rodina (gbr)