Takhle Michael Schumacher vypadá dnes! Pravda o jeho stavu!

Michael Schumacher 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. června 2019 11:55 | Aktualizováno: 6. června 2019 20:44

Svět je na nohou. Poprvé od osudné nehody, k níž došlo v roce 2013, svět uvidí legendárního pilota Formule 1 Michaela Schumachera. Dočkat by se ho mohl už letos, díky dokumentu s názvem Schumacher. Co přesně ale máme očekávat?

Jak už stars24.cz informoval, hlavním tématem bude pochopitelně Michael Schumacher. Součástí filmu budou i rozhovory s jeho nejbližšími - manželkou Corinnou, otcem Rolfem a dětmi Gino-Marií a Mickem, kteří si jinak své soukromí maximálně hlídají.

Bývalý šéf F1 Bernie Ecclestone prozradil, že dokument bude obsahovat záběry samotného Schumachera u něj doma s rodinou - vůbec poprvé od nehody na lyžích v roce 2013. Dokonce se objeví i záběry z jeho poměrně nedávné oslavy 50. narozenin na Mallorce.

Fanoušci po celém světě se tak nemohou dočkat, až dokument spatří světlo světa. Ostatně legendárního jezdce téměř nikdo neviděl od prosince 2013, kdy po nehodě na lyžích prodělal operace hlavy.

Od doby, kdy byl Schumacher propuštěn z nemocnice, totiž tráví svůj čas v okruhu rodiny a pečovatelů ve velkém sídle ve Švýcarsku. Jeho manželka Corinna ale bedlivě střeží soukromí rodiny a tak na veřejnost pronikají jen velmi kusé zprávy.

V průběhu let se Schumacherův zdravotní stav zlepšit natolik, že už není připojen na dýchací trubici. A dokonce už ani není upoután na lůžko. Účty za jeho lékařskou péči ale šplhají do astronomických výšin. Potřebuje nadstandardní lékařskou a rehabilitační péči, která podle odhadů vyjde na 50 tisíc liber (1,43 milionu Kč) týdně.

Pravdou ale je, že tato částka se podle různých médiích liší. Podle jiných zdrojů rodina týdně platí až 3,5 milionu korun. Uvádí se také, že se o něj stará asi patnácti až dvacetičlenný tým zdravotních sester a lékařů.

Jeden ze Schumacherových příbuzných médiím řekl, že jezdec sám není schopen pohybu, přesto prý ale nějakým způsobem s okolím komunikuje. „Když Michaela vezmete na invalidní vozík a posadíte ho před krásné panorama hor s výhledem na jezero, někdy pláče," uvedl zdroj s tím, že bývalý jezdec projevuje v určitých situacích emoce.

Jednu z posledních novinek fanouškům prozradil arcibiskup Georg Gänswein, který navštívil legendárního jezdce v roce 2016. Tvrdí, že vzhled pilota se po nehodě moc nezměnil. „Seděl jsem naproti němu, vzal jsem do dlaní obě jeho ruce a podíval se na něj. Jeho tvář je, jak všichni víme, typickou tváří Michaela Schumachera. Nyní je ale trochu plnější," citoval arcibiskupa německý deník Bild.

Lze proto předpokládat, že něco podobného uvidíme i v samotném dokumentu. Po vzhledové stránce jezdec zřejmě velkou změnou neprošel, vyjma několika posledních let, během kterých mohl díky bolestem zestárnout více, než by se očekávalo. Pravděpodobně se ale nebude moct pohybovat a je téměř jisté, že Schumacher nebude chodit.

Témata: Michael Schumacher