Sylvester Stallone míří do boje! Pátý Rambo má trailer! Last Blood...

Sylvester Stallone v Rambo V: Last Blood

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. května 2019 8:40

První ukázky z pátého (a nejspíš posledního) Ramba unikly už před několika dny, teď je na světě už i oficiální trailer, který slibuje strhující podívanou. Sylvester Stallone bere do rukou celý arzenál zbraní a vyráží do boje.

Původně nechtěl Sylvester Stallone o pátém díle Ramba ani slyšet, teď je na světě první oficiální trailer, který dává tušit, jak bude poslední dobrodružství válečného veterána z Vietnamu vypadat. Není překvapením, že se ponese v duchu předcházejících čtyř dílů legendární série, takže logicky nechybí spousta akce.

Mnohé prozradila už ukázka, která unikla z filmového festivalu v Cannes. V nejnovější upoutávce nechybí řada zbraní, v rukou samotného Johna Ramba se objeví automatická puška, luk s šípy nebo nůž. Nepřekvapí ani přítomnost nástražných pastí na nepřátele, které k této postavě neodmyslitelně patří.

Kdo viděl trailer v předstihu, neubránil se srovnání s ukázkou z nového Terminátora. Rambo vítězí na celé čáře především díky tomu, že sází na nostalgii a skvělou práci s atmosférou. Bývalý voják se v novém díle vrací do Států, kde chce dožít na arizonském ranči své známé, které se však v Mexiku ztratí vnučka. Sylvester Stallone se pokusí ji najít.

Kromě hraní hlavní role se legendární herec podílel i na scénáři pátého Ramba. Do kin ve Spojených státech dorazí 20. září, v Česku bude mít snímek premiéru o den dříve. Režie se ujal Adrian Grunberg, který má na svědomí gangsterku s Melem Gibsonem Moje letní prázdniny.

Nápověda v názvu filmu napovídá, že letošní díl bude opravdu tím posledním. Zatímco první díl série z roku 1982 měl přídomek First Blood (První krev), ten pátý se jmenuje Last Blood (Poslední krev). Když však Stallone film poprvé představoval v Cannes, nechal se slyšet, že v případě úspěchu, ještě může zvážit návrat. Tak uvidíme…

Témata: Rambo V: Last Blood Sylvester Stallone