Co si přál Freddie Mercury? Nové detaily o umírání frontmana Queen!

Freddie Mercury v klipu These Are The Days Of Our Lives. 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. května 2019 16:57

Jaké bylo jedno z posledních přání umírajícího zpěváka Queen Freddieho Mercuryho? V nejnovějším rozhovoru to prozradili jeho kapelní kolegové Brian May a Roger Taylor, kteří řekli, jak těžké bylo jej splnit.

Aktivní členové legendární britské kapely Queen Brian May a Roger Taylor nedávno poskytli třináctistránkový rozhovor pro časopis Mojo. V něm se řešila spousta témat včetně těch smutných, kam můžeme bezpochyby zařadit kapitolu umírání frontmana Freddieho Mercuryho, který si během posledních měsíců moc přál dokončit co nejvíc z chystané desky.

Album Made In Heaven vyšlo až čtyři roky po zpěvákově smrti a bubeník Taylor musel kolegy přemlouvat, aby jej dokončili. „Já byl ten, kdo všechny přesvědčoval. Hlavně Brian působil zdráhavě. Když jsme však zase slyšeli znít Freddieho hlas, všechno se změnilo,“ popsal pro Mojo.

„Dokud byl naživu, chtěl Freddie dělat muziku, co to šlo. Nechtěl, abychom skončili,“ vysvětlil Taylor, který nakonec přesvědčil baskytaristu Deacona i kytaristu Maye. „Poté, co umřel, jsme rozhodli, že nikdo kromě mě a Rogera na tu hudbu nesmí sáhnout, než se rozhodneme ji dokončit,“ řekl May pro Mojo.

May má dnes rád především dvě skladby ze zmíněného alba. „Winter‘s Tale byl Freddieho poslední skladatelský počin. Věděl, že nemá moc času, ale zpíval o kráse tohoto světa. Není to jenom sentimentální,“ konstatuje kudrnatý kytarista.

„Mother Love je poslední Freddieho projev ve studiu. Je těžké popsat, co se tam dělo během těch posledních dní. Všechny Fredovy problémy ale zůstaly na prahu studia. Byli jsme si blízcí jako opravdová rodina,“ zavzpomínal May.

Témata: Freddie Mercury skupina Queen