ODHALENO: Svatba Harryho s Meghan! Nové citlivé informace

Meghan Markle 12

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

29. května 2019 14:21 | Aktualizováno: 30. května 2019 2:58

Dnes je princ Harry pyšný tatínek a vzorný manžel. Ale nebývalo tomu tak vždy! Ještě před pár lety to byl vyhlášený divoch, který si nenechal ujít jedinou párty! A i když se připletl do několika kontroverzních situací, lidé ho vždy milovali. I proto s ním královna Alžběta měla své plány!

Před rokem se princ Harry oženil a před pár dny se mu narodil první potomek. Než se ale usadil, prošel si hodně bouřlivým obdobím. Před setkáním s Meghan si z plna hrdla užíval volnost a připletl se do několika skandálů!

Dokonce ani během doby, kdy vymetal jednu akci za druhou, ale neztratil na popularitě – Britové ho prostě milovali i jako rebela! Jak ukazuje televizní dokument o princi Harrym, královna toho chtěla využít a z předností svého vnuka vytěžit co nejvíc!

„Královna – stejně jako palác a vláda – pro něj měli připravený úkol. Chtěli jeho obrovský talent v diplomacii využít,“ říká se v dokumentu. „Může na svou stranu získat lidi jako žádný politik, jako žádný jiný člen královské rodiny.“

„Harry je neuvěřitelně okouzlující, když se s ním setkáte - je velmi zábavný,“ vysvětluje Ingrid Sewardová, expertka na královskou rodinu. „Skutečně mi připomíná jeho matku, je velmi pohotový,“ říká.

Ani po svatbě se tyto plány nezměnily - spíše naopak! Historička Anna Whitlocková ve zprávě z roku 2018 pro společnost Fast Company také zmínila skvělé vlastnosti prince Harryho a před královskou svatbou navrhovala, aby se s Meghanem stali „diplomatickým týmem snů, který svět potřebuje“.

Whitlocková argumentovala tím, že vzhledem k tomu, že vévodkyně a vévoda jsou z opačných stran oceánu, jejich manželství by mohlo být strategicky využito pro jemnou diplomacii mezi USA a Spojeným královstvím. „Manželství mezi Harrym a Meghan je americká aliance,“ tvrdí.

„Vztahu mezi Anglií a Amerikou dávají velmi lidskou tvář. Vytváří společnou, relativně nekontroverzní vazbu mezi oběma zeměmi,“ vyzdvihuje klady sňatku. A zatímco politika má často tendenci svět spíše rozdělovat, Meghan a Harry by podle ní mohli překonat příkopy a spojit i to, co je na první pohled nespojitelné!

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr)