Stallone jako Rambo 5: Unikl trailer! Bude to strhující konec série?

Sylvester Stallone jako John Rambo 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. května 2019 8:39

Nejspíš už opravdu naposledy se letos na podzim objeví Sylvester Stallone v roli Johna Ramba. Trailer Rambo V: Last Blood unikl z filmového festivalu v Cannes a ukázal, že se filmoví diváci mají na co těšit.

Sylvester Stallone ještě před třemi lety nechtěl o pátém Rambovi ani slyšet a říkal, že už je třeba přenechat to někomu jinému. Jenže se nakonec znovu nechal přemluvit k návratu, v kůži Johna Ramba tak stráví neuvěřitelných 39 let.

Zatímco ve čtvrtém díle legendární série to byla od Stallonea velká jatka, páté pokračování se – jak se ostatně spekulovalo – vydává jiným směrem. Ukázka, která unikla z filmového festivalu v Cannes, to potvrzuje, ač akce v Rambovi samozřejmě nemůže chybět.

Přitom se nejde ubránit srovnání s trailerem na nového Terminátora, který upoutávka na pátého Ramba předčí především díky tomu, že sází na nostalgii a skvělou práci s atmosférou. Rambo se vrací do Států, kde chce v klidu dožít na arizonském ranči své známé, které se však na party v Mexiku ztratí vnučka. Najít ji je úkol pro Sylvestera Stallonea.

Nikdy nic nikdo nemá míti za definitivní, ale letošní díl bude nejspíš opravdu tím posledním. Naznačuje to nápověda skrytá v jeho názvu. Zatímco první díl série z roku 1982 měl přídomek First Blood (První krev), ten pátý má Last Blood (Poslední krev).

Stallone se kromě hraní hlavní role podílel i na scénáři pátého Ramba. Do kin ve Spojených státech dorazí 20. září, v Česku bude mít snímek premiéru o den dříve. Režie se ujal Adrian Grunberg, který má na svědomí gangsterku s Melem Gibsonem Moje letní prázdniny.

Témata: Rambo V: Last Blood Sylvester Stallone Rambo