Aleš Háma promluvil o zásadním zvratu: Život už není, co býval!

Aleš Háma 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

23. května 2019 17:00

Zdraví máme jen jedno a dobře to ví i herec Aleš Háma, i když naplno to pochopil až loni, kdy měl vážné potíže. Pomohlo mu to však v tom, aby si ujasnil, jaké jsou jeho životní priority. Co se mu vlastně přihodilo?

Už je to rok, co se život všestranného Aleše Hámy zásadním způsobem změnil. Na vině bylo jeho zdraví. „Řekl bych, že můj zásadní mentální zvrat nastal loni na jaře, kdy jsem měl žaludeční vřed,“ prozradil populární herec a moderátor v rozhovoru pro Český rozhlas.

„Díky tomu jsem se mentálně sám začal koučovat a méně stresovat,“ přiznává Háma, který začal lépe nakládat se svým časem. Ten čím dál častěji věnuje rodině, dokonce si prý do diáře zapisuje prázdniny dětí, aby na ně nezapomněl a věnoval se jim.

Navíc si uvědomil, že peníze nejsou všechno, a tak dokonce odmítá kšefty. „Teď jsem dostal jednu nabídku od Radka Balaše na film, ale není čas,“ svěřil se. Košem dal i Nele Boudové, s níž měl hrát v divadle, a zavrhl i dva muzikály, které by nesmírně rád dělal. „Ale řekl jsem ne, protože jsem to tak cítil,“ vysvětluje.

„Myslím si, že to člověk nemá lámat přes koleno. Budou jiné věci…,“ nechal se slyšet herec, který se evidentně poučil z vážného zdravotního problému. Na vzniku žaludečního vředu se totiž může kromě špatné životosprávy podílet i stres. Ten je – jak všichni dobře víme – v umělecké profesi vcelku běžnou záležitostí.

Pro Hámu je momentálně nejdůležitější jeho psychická pohoda. „Čas je jenom jeden, to znamená, že nejde nafouknout, a člověk vždycky přijímá něco na úkor něčeho jiného. Život je otázkou priorit,“ řekl na rovinu na rozhlasových vlnách.

Témata: Aleš Háma