Tomáš Řepka v base! Herec mu radí, jak přežít vězení...

Tomáš Řepka 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

23. května 2019 15:42 | Aktualizováno: 23. května 2019 19:44

Čas na svobodě se Tomáši Řepkovi povážlivě krátí, už v pondělí se má hlásit ve věznici. Pár cenných rad mu určitě přijde vhod, zvlášť když vychází z osobní zkušenosti. Tou disponuje například herec Zdeněk Godla. Jaký je podle něj klíč k přežití?

Už v pondělí má fotbalista Tomáš Řepka nastoupit k dvouapůlletému vězení, které si má odsedět za mřížemi ruzyňské věznice. Spekulace o tom, že se snad chce vyhnout nástupu výkonu trestu, vzaly za své, jelikož byl spatřen v blízkosti svého bydliště, je však jasné, že „do chládku“ se zrovna dvakrát netěší.

„Nevím přesně, do jaké míry si pan Řepka věci připouští. Podle dosavadního dost lehkomyslného chování se dá soudit, že moc ne,“ vyjádřil se pro Blesk uznávaný psychiatr Jan Cimický. Ten se domnívá, že i Řepka už tuší, co bude následovat. „Jsem přesvědčen, že pochopil, že už to přestává být hra, dochází na lámání chleba,“ pokračoval.

Cimický věří, že bývalý fotbalový reprezentant tuhle „změnu dresu“ zvládne. „Bude mít jistě ve vězení jistá privilegia jako VIP, alespoň co se sportovních věcí týká,“ naznačil psychiatr a vzápětí dodal následující: „Myslím, že nepatří k těm, které by to zlomilo. Dokáže to přežít!“

Vězení v minulosti přežil představitel Franty ze seriálu Most! Zdeněk Godla, který má pro Řepku pár cenných rad. „Ať raději vychází s každým! Tam je to potřeba, ať je to cigán, nebo bílej...“ nechal se slyšet pro Blesk. „Ve vězení nemáš kamaráda,“ vzkázal mu ještě s tím, že důležité bývají i cigarety.

To exmanželka Vlaďka Erbová, které Řepka škodil tak dlouho, až jej za to soudce poslal do vězení, pro bývalého muže radu nemá. Jedině takovou, která mu mohla posloužit už nějaký ten čas zpátky. „Kdyby se choval tak, jak se sluší a patří, nic by se nestalo,“ řekla Blesku. Takhle prý jen dostal, co si zaslouží.

Témata: Tomáš Řepka Zdeněk Godla Jan Cimický Vlaďka Erbová