Jitka Čvančarová přiznala spor s manželem! Co se děje?

Jitka Čvančarová 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

23. května 2019 10:47 | Aktualizováno: 23. května 2019 14:53

Rodinné věci si Jitka Čvančarová běžně nechává pro sebe, tentokrát však vytušila, že její příběh s nemocnou maminkou může být inspirací pro ostatní. Herečka se o ni totiž starala navzdory obavám manžela o jejich malou dceru.

Herečka Jitka Čvančarová má srdce na správném místě. Když její maminka vážně onemocněla, úvahy o hospicu šly stranou. Ač měla malou dceru, rozhodla se starat i o ženu, která jí dala život, ačkoliv manžel Petr Čadek se dopadů tohoto rozhodnutí na Elenu Emilii obával. Jenže představitelka Ilony ze seriálu Most! si stála za svým.

„Dítě stejně přesně cítí, co se děje, a je lepší mu odpovědět na všechny otázky než ho odbýt,“ myslí si populární herečka. „Samozřejmě s ní mluvím obsáhleji. Nechci, aby se lekla hned na začátku. Když potřebuju říct něco drsnějšího, vezmu to ze všech možných rovin, než dojdu k hlavnímu tématu,“ řekla Magazínu DNES.

Podle jejích slov byla malá dcera na babičku napojená a moc se měly rády. „Když pominu obrovský smutek a stesk, který k tomu všemu patří, tak dnes mluví o tom, jak nám babička poslala brášku, který se narodil přesně rok poté, co maminka odešla,“ líčí Čvančarová.

Náročnou péči o umírající maminku zvládala i díky konzultacím s lékaři. „Kdybych neměla kamarády z odborných kruhů, kterým jsem volala, abych se ujistila, jak reaguje tělo člověka, když odcházejí jednotlivé orgány, jak se mění dech a tak dále, bylo by to mnohem těžší,“ svěřila se.

„Vysvětlovali mi to detailně, zpříma a racionálně, abych uměla v takové situaci jednat a pomoct,“ vzpomíná herečka, které na lékařích jedna věc přece jen vadí. „Jako kdyby se báli říct, že vaše cesta je u konce, a dělají všechno proto, aby to říkat nemuseli. Tou falešnou nadějí však všechno komplikují. A to je špatně,“ konstatuje Čvančarová.

Témata: Jitka Čvančarová