Libor Bouček smutní: Odešel mu přítel a vzor!

Libor Bouček

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

21. května 2019 13:40

Každej den je hezkej, říkal Liboru Boučkovi Niki Lauda. Až na ten dnešní, kdy se populární moderátor o smrti legendy Formule 1 a svého idolu dozvěděl. Jak vzpomíná na nečekané setkání se slavným automobilovým závodníkem?

Byl legendou Formule 1 v dobách, kdy jezdci prakticky neustále stáli tváří v tvář smrti. I Niki Lauda se jí v kokpitu podíval do očí, hrůzostrašnou nehodu na Nürburgringu , která pro něj měla doživotní následky, ovšem přežil a do kokpitu se ještě vrátil. Zemřel až včera ve věku 70 let.

Čest se s ním setkat mělo jen pár Čechů a jedním z nich byl moderátor Libor Bouček, který na Instagramu zveřejnil společnou fotografii s Laudou. Doplnil ji anglicky napsanými slovy „smutek, legenda, vzor“. Při jaké příležitosti se s legendárním pilotem formule viděl?

„S Niki Laudou jsme se potkali na Velké ceně Monte Carla před dvěma lety,“ prozradil Blesku a nastínil, jak se při setkání s ním cítil. „Je to pro mě stále jedna ze dvou největších legend F1, a i když to bylo na pár minut, hlavou mi proběhly stovky otázek. Nezmohl jsem se ani na jednu,“ přiznal člověk, který se jinak mluveným slovem živí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Saddness. Legend. Role model. #irreplaceable #magic #hero

Příspěvek sdílený Libor Bouček (@liborboucek), Kvě 21, 2019 v 12:00 PDT

„Po téhle fotce, kde z něho čiší klid a ze mě neskutečná radost ze setkání, jsem mu jen popřál hezkej den. A on řekl: Každej den je hezkej,“ vzpomíná Bouček na člověka, který poté, co utekl hrobníkovi z lopaty, dobře věděl, o čem mluví. „Měl pravdu,“ připouští populární moderátor.

Pro Boučka šlo už o druhé setkání s Laudou, jelikož měl možnost se podílet na filmu, který jej představil i mladším generacím. „Je skvělý, že díky filmu Rivalové, kde jsem daboval Jamese Hunta, zůstane jako idol pro další generace. Vše, co člověk dělá, měl by dělat se stoprocentním přístupem,“ myslí si moderátor.

Témata: Libor Bouček Niki Lauda