Trauma Hany Krampolové nekončí: Vázne komunikace, neví se, co chce!

Hana Krampolová před odletem do Tuniska

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. května 2019 17:26

Hana Krampolová skončila po kolapsu v Tunisku v jedné z místních nemocnic. Zatímco obavy z nedostatečně vzdělaného lékařského personálu šly rychle stranou, jeden závažný problém se nakonec přece jen našel.

Manželku známého baviče Hanu Krampolovou postihl v Tunisku už druhý letošní kolaps, po kterém skončila na jednotce intenzivní péče místní kliniky. Ačkoliv je soukromá nemocnice ve městě Sousse prvotřídní, jedna věc přece jen vázne - komunikace.

Důvody jsou minimálně dva. Dokud leží na JIPce, je od lidí oddělená sklem a s okolním světem se může dorozumívat pouze prostřednictvím telefonního sluchátka, skrz které Hanka prosí lidi na jeho druhém konci, aby ji z nemocnice dostali.

Ač se tedy, poté co nabrala síly, znovu rozmluvila, nikdo jí nerozumí. Krampolová totiž neumí anglicky a lékaři neví, co přesně po nich chce. Personál proto vyzvídá u návštěv, co Hanka právě potřebuje.

„Největší trauma musí mít z toho, že se s ní lékaři nemohli dorozumět,“ říká zdroj Blesku dobře obeznámený se situací v Tunisku. Překladatel totiž na jednotku intenzivní péče nesmí, pomocnou ruku podali alespoň lidé z cestovní kanceláře, která výpravu zprostředkovala.

Krampolová tedy doufá, že bude brzy minimálně přesunuta na normální pokoj, nejraději by si přála, aby ji lékaři propustili úplně. Moc se prý totiž těší na hotel, na pláž a koupačku v moři. Rozhodující slovo by však měli mít odborníci, kteří její stav posoudí.

Témata: Hana Krampolová Jiří Krampol