Kde chodila, tam fandila! Veroniku Žilkovou pohltila Eurovize a Lake Malawi!

Veronika Žilková s kapelou Lake Malawi

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. května 2019 16:44

Lake Malawi sice v Eurovizi nezvítězili, ale rozhodně získali nové fanoušky. Zařadit k nim můžeme i herečku Veroniku Žilkovou, která v pořadatelské Izraeli momentálně žije. Svou podporu českým zástupcům dávala na sociální síti řádně najevo.

Kapela Lake Malawi na Eurovizi částečně zopakovala loňský úspěch Mikolase Josefa, když postoupila do úplného finále. V něm však nakonec skončila až na jedenáctém místě, jelikož ji potopily hlasy diváků. Přímo v izraelském Tel Avivu však měli čeští zástupci jednoho velkého fanouška.

Byla jím herečka Veronika Žilková, která v Izraeli doprovází svého manžela Martina Stropnického na diplomatické misi. O tom, jak prožívala Eurovizi, vypovídá její profil na Instagramu. Se „super skromnými a milými kluky z Třince, Brna a Uherského Hradiště“ se dokonce osobně setkala.

Během semifinále je dokonce podporovala přímo v publiku. „Poprvé v životě na jiné akci, než koncert vážné hudby,“ svěřila se Veronika na sociální síti, kde i prosila fanoušky, aby hlasovali. „Zítra podpořte, kdo můžete,“ vzkazovala před finále.

Na něj už se do ochozů nedostala. „Málo lístků na velkou rodinu,“ posteskla si. S manželem nakonec vyvrcholení hudební soutěže sledovala na pláži a měla jasno. „Češi supeeeer,“ nechala se unést. Evidentně se také moc těšila na vystoupení Madonny.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Veronika Zilkova Stropnicka (@veronikazilkovastropnicka), Kvě 19, 2019 v 1:49 PDT

To nakonec sledovala v zajímavých kulisách. „Policista na Eurovizi mi v noci přes plot ukázal online vystoupení Madonny a k tomu si zpíval českou soutěžní píseň Friend Of A Friend,“ líčila Žilková na Instagramu, zatímco čekala před vraty na dceru. Ani její oddané fandění ale naší kapele k vítězství nepomohlo.

Témata: Veronika Žilková Lake Malawi Eurovize