Iva Janžurová slaví narozeniny: Útěk pryč od lidí!

Janžurová, Iva

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. května 2019 13:03

Herečka Iva Janžurová narozeniny moc neprožívá. Když je nemůže strávit v divadle, zmizí raději pryč od lidí někam do přírody. Ale opravdu jen na chvíli, protože i v 78 letech má stále velké plány.

Legendární herečka Iva Janžurová dnes slaví 78. narozeniny a na nezájem fanoušků ani případných gratulantů si určitě stěžovat nemůže. Přesto velký den moc neprožívá, ideálně by ho strávila v divadle. Dnes ale žádné představení v kalendáři nemá, tudíž si musí vymyslet jiný program.

„Ještě mám čas se rozhodnout, co budu o narozeninách dělat, ale asi někam prchnu. Nejspíš do přírody,“ vyzradila svoje plány s několikadenním předstihem serveru eXtra.cz. Ačkoliv je v důchodovém věku, na nějaký odpočinek vůbec nemyslí, přestože připouští, že plnění povinností je stále složitějším úkolem.

„Každá práce mě nyní stojí víc soustředění a přípravy,“ vysvětluje vážená herečka Národního divadla. Zatímco pro někoho by to bylo znamení k odchodu, ona na to nahlíží pozitivně. „Proto se mi můj život zdá nabitější, než býval dřív,“ líčí Janžurová.

Populární umělkyně tak dále plní kolonky v již tak úctyhodném životopise. Ve vitríně má dva České lvy, TýTý, Thálii i cenu za celoživotní přínos kinematografii z filmového festivalu v Karlových Varech. Nejnověji ji diváci zaznamenali ve snímku Teroristka a polevovat z nastoleného pracovního tempa nehodlá ani nadále.

„Cítím se připravená pracovat,“ říká herečka, které se až na komplikovanou operaci srdce vyhýbají zdravotní patálie. Pokud v létě nebude točit, bude psát. „Půjde o další hru, už ji mám vymyšlenou. Psaní je pro mě ohromná relaxace,“ svěřila se Janžurová eXtra.cz.

Témata: Iva Janžurová