Mahulena Bočanová otevřeně promluvila: Hajzl strach, hlavně se nepo...!

Mahulena Bočanová 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. května 2019 19:59

Herečka Mahulena Bočanová má sice divadlo a film ráda, už dávno však ví, že jsou na světě důležitější věci - především zdraví její dcery Mari, které v 16 letech diagnostikovali epilepsii. Bočanová teď otevřeně promluvila o tom, jak ji nemoc dcery změnila život.

Herečce Mahuleně Bočanové opravdu není co závidět. Dcera Mari má zdravotní problémy a její stav se ještě zkomplikoval v pubertě, následkem čehož potřebuje neustálou péči a pozornost. Když je v práci, musí proto zařizovat i hlídání.

O tom, jak se její život změnil poté, co byla dceři v 16 letech diagnostikována ještě epilepsie, teď promluvila v rozhovoru pro magazín Rodina DNES. „Změnilo nám to život… Ke strachu z budoucnosti přibyl tzv. nonstop strach, dvacet čtyři hodin denně se bát, že může každou sekundu padnout,“ přiznává Bočanová.

„Toho „hajzla stracha“ bylo nutné zničit a žít jako dřív,“ pokračuje oblíbená herečka, která na tu dobu nerada vzpomíná. „Zvládly jsme to, ale chvíli to trvalo, byl to nejhorší rok mého života. Ale když si projdete tou děsivou hrůzou, kdy si myslíte, že vás vaše dítě opustilo navždy, a pak se vám vrátí, tak už nebude váš život nikdy stejný.“

Bočanová v sekundě vše přehodnotila a uvědomila si, že nemá smysl řešit hlouposti. Teď tvrdí, že přesně ví, co je důležité, a života si váží každou hodinu, sekundu i den.

Dnes už se epilepsie nebojí, protože ví, že to není konec světa. „Je to takový bonus k těm našim dalším laskominkám, hlavně se nepo…viď, mami? Věřím, že s pubertou to třeba odejde, a jestli ne, jsou daleko horší problémy na světě,“ uzavřela povídání pro zmíněný magazín Bočanová.

Témata: Mahulena Bočanová