Albert z Lake Malawi před finále Eurovize: Prozradil, co se dnes stane!

Albert Černý 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. května 2019 17:54

Dnes večer pozná letošní Eurovize svého vítěze. My bychom si samozřejmě moc přáli, aby to byli čeští Lake Malawi, jejichž zpěvák Albert Černý promluvil o posledních přípravách na vystoupení. Co by bral jako úspěch?

Dnešním finále i za účasti tuzemské kapely Lake Malawi vyvrcholí v izraelském Tel Avivu populární Eurovize. Zpěvák Albert Černý teď přiznal, jak večerní vystoupení vyhlíží. „Těším se moc, protože jsme dobře připraveni,“ řekl serveru eXtra.cz. „Zvykli jsme si na pódium, na kamery a vlastně pokaždé, když tu písničku zpívám, se v tom cítím líp a líp,“ pokračoval.

Ačkoliv mají jednotliví členové skupiny své oblíbence i mezi dalšími účastníky, především si přejí, aby se zadařilo hlavně jim. „Samozřejmě, jak už jsme tady, tak pokukuju po nějakém vyšším výsledku, ale přál bych si, abych z toho nebyl zklamaný, když se to nepovede,“ konstatuje Albert, který by si vysnil, aby s kluky skončili mezi třemi nejlepšími.

Pokud se to nepovede, smutný z toho nebude. „Myslím, že všichni pokládáme za úspěch už to, že jsme ve finále, protože nás uvidí asi 200 milionů lidí a to je ten hlavní důvod, proč se Eurovize účastníme,“ vysvětlil hudebník, který slavil úspěchy už s předchozí kapelou Charlie Straight.

Diváky v Tel Avivu označuje za eurovizní, takže svým způsobem specifické. „To je publikum vřelé a všechny ty soutěžní písně zná.“ Jak si vede jejich skladba Friend Of A Friend? „Nechci si fandit, ale myslím si, že tu naši mají hodně rádi,“ myslí si Černý, který je nadšený, že s nimi lidé píseň zpívají.

Jak budou vypadat poslední přípravy před dnešním finále? „Dneska nás čeká zvuková zkouška, po té se půjdeme najíst a poté si tak na hodinu odpočinu v tzv. quiet roomu, kde je úplné ticho a dobře se tam spí. Také se trochu protáhnu, zacvičím si jógu, také se určitě rozezpíváme s vokalisty a potom jdeme na to,“ líčí v rozhovoru pro eXtra.cz. Budeme držet palce!

Témata: Albert Černý Lake Malawi Eurovize