Jiří Pomeje to určitě slyší: Posmrtně se dočkal vděku od herecké kolegyně!

Jiří Pomeje 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. května 2019 12:15

Koncem února podlehl po dlouhém boji vážné nemoci herec Jiří Pomeje (†54). Teď se s odstupem několika měsíců dočkal vděku od kolegyně a kamarádky Dany Morávkové, která je dodnes z předčasného odchodu Jirky na onen svět smutná.

Od smrti herce, dabéra a producenta Jiřího Pomejeho, který letos podlehl rakovině, uplynuly už téměř tři měsíce, přesto se na něj v éteru stále objevují nové vzpomínky. Sporadicky jde o nelichotivé věci, převažují však ty pozitivní. S další takovou vzpomínkou přispěchala herečka Dana Morávková.

Pomeje byl nejen jejím kolegou, ale především dobrým kamarádem. „Znali jsme se již z dob, kdy měl za ženu Míšu Kuklovou, mou spolužačku z DAMU,“ zavzpomínala Morávková v pořadu Limuzína. Všichni tři se sešli na natáčení úspěšné pohádky Zdeňka Trošky Z pekla štěstí 2.

„Mým společným projektem s Jirkou byla také Andělská tvář,“ připomněla oblíbená herečka film, který zesnulého kolegu přivedl do obrovských finančních potíží, z nichž se až do smrti nedokázal vyhrabat. Dana však na věc nahlíží jinou optikou. „Jirkovi tak vděčím minimálně za dvě nádherné role,“ tvrdí.

Morávková nechyběla mezi smutečními hosty na dojemném posledním rozloučení s Pomejem v Českých Budějovicích, kam dorazila spolu s manželem Petrem Maláskem. A byla to pro ni zajímavá zkušenost.

„Je smutné, když odejde tak mladý člověk,“ konstatuje herečka. „Nechci mluvit jako kniha, ale na pohřbu Jirky jsem si uvědomila, jak je život velmi křehký a že bychom k sobě měli být vzájemně milí a slušní,“ dodala na závěr.

Témata: Jiří Pomeje Dana Morávková